Madam C. J. Walker crea una empresa

Títol: Madam C. J. Walker crea una empresa

 

Autora: Denene Millner

 

Traductora: Núria Artigas

 

Il·lustradora: Salini Perera

 

Editorial: Estrella Polar

 

Any de publicació: 2020

 

Sinopsis: La Sarah és la primera persona de la seva família que no ha nascut esclava. Però ser lliure no significa que no hagi de treballar. La Sarah cuina, neteja, cull cotó... I quan ha de treballar, es recull els cabells. Un dia, nota que els cabells li cauen. Aleshores, comença a provar i barrejar tots els productes que té a l’abast, fins que acaba inventant un producte miraculós i decideix crear la seva pròpia empresa...

 

 

ressenya

Les creadores de Contes de bona nit per a nenes rebels presenten una col·lecció de breus biografies novel·lades. Cada títol estarà protagonitzat per una dona emprenedora que va marcar un abans i un després a la història.

 

Jo he començat a llegir “Madam C. J. Walker crea una empresa” i m’ha sorprès molt positivament. En primer lloc l’edició és molt llaminera i curosa gràcies a les il·lustracions de Salini Perera, i el lettering de la coberta de Monique Aimee i Anilú Zavala.

 

 

En segon lloc, el text de Denene Millner ens fa viatjar en el temps. Cada capítol relata una escena de la vida de la nostra protagonista, fent-la tornar a la vida. Tal i com s’explica als agraïments: “Gràcies, Denene Millner. Has tractat els temes difícil de la vida de Madam C. J. Walker amb cura i atenció”.

 

La vida de Sarah Breedlove Walker va ser dura, però mai es va rendir. No només va convertir-se en la primera dona milionària dels Estats Units, sinó que va ser una incansable defensora de la comunitat negre.

 

Sarah Breedlove Walker (1867-1919)
Sarah Breedlove Walker (1867-1919)

Malgrat les injustícies i els cops de porta que va patir, va seguir donant oportunitats a tothom, especialment a les dones emprenedores.

  

És per això que al final del llibre trobareu unes pàgines per ajudar-vos a dissenyar el vostre propi producte. Aquestes activitats es fan en col·laboració amb iFundWomen, l’única plataforma de finançament col·lectiu dissenyada específicament per a emprenedores.

 

La missió de Sarah Breedlove Walker era “fer que tantes dones com pogués deixessin de rentar roba i agafessin el tren cap a la prosperitat”. Estic molt contenta d’haver descobert la seva història i felicito a “Nenes rebels” (la màquina mediàtica cultural que hi ha darrere de tot plegat) per aquesta iniciativa! Paraula de Mixa que us inspirarà!

  

Mx


El 20 de març Neflix estrena una sèrie inspirada en la vida de

Madam C. J. Walker!!! 


Write a comment

Comments: 0