L’escut de Catalunya

Títol: L’escut de Catalunya

 

Autor: Jordi Grifoll

 

Il·lustradora: Aina Pongiluppi

 

Editorial: Castellnou edicions

 

Any de publicació: 2020

 

Sinopsis: L'escut de Catalunya. L'origen de les quatre barres és el segon títol d'una nova col·lecció, Llegendes i tradicions, iniciada el 2019 amb Sant Jordi i el drac Patac!

 

L'objectiu d'aquesta col·lecció és donar a conèixer als infants aquella part de la cultura popular que configura la nostra identitat com a poble.

 

ressenya

L’editorial Castellnou acaba de publicar un llibre de divulgació històrica infantil que m’ha encantat! Jordi Grifoll i Aina Pongiluppi s’han aturat en un moment icònic de la nostra història i l’han apropat a nens i joves de la manera més entretinguda i acurada possible.

 

Intercalat amb el text de Grifoll trobareu fragments de poemes i activitats didàctiques de tota mena. Mots encreuats, desafiaments artístics, proves de lògica...

 

A més, a banda de descobrir l’origen de la senyera, el llibre inclou una pila de curiositats sobre el marc històric. Des d’arquitectura fins a etimologia! També veureu reivindicat el paper de les dones. El llibre es para a explicar que la comtessa Guinedilda d’Empúries governava amb el seu marit Guifré el Pilós, i que fins i tot va intervenir molt directament amb la fundació del monestir de Sant Joan de les Abadesses. D’altra banda, al final del llibre coneixereu altres comtes i comtesses de la dinastia catalana.

 

 

També vull destacar la feina d’Aina Pongiluppi! Les seves divertides il·lustracions, incorporen referències modernes (com ara tablets, mòbils i missatges de text) de forma enginyosa i propera. Gràcies a això els alumnes s’hi veuran representats, però tant joves com adults no podran evitar somriure... Paraula de Mixa!

 

Quina iniciativa més xula! Tant de bo descobrim més moments històrics de Catalunya gràcies a aquest tàndem imparable.

 

Mx


Write a comment

Comments: 3
 • #1

  Aina Pongiluppi (Tuesday, 17 March 2020 22:42)

  Moltes gràcies per la ressenya i per les teves paraules ;-)
  --
  @dainagrafic
  d-aina.com

 • #2

  Elvi (Wednesday, 18 March 2020 11:56)

  Molt bé Aina ����

 • #3

  Ivet (Wednesday, 18 March 2020 17:20)

  Felicitats per aquesta feina tan xula!!!