El director de l'escola és una rata vampir

Títol: El director de l’escola és una rata vampir

 

Autora: Pamela Butchart

 

Il·lustrador: Thomas Flintham

 

Traductora: Scheherezade Surià

 

Editorial: Bindi Books

 

Any de publicació: 2020

 

Sinopsis: L’Izzy i els seus amics es queden de pasta de MONIATO quan coneixen el nou director de l’escola. Té els cabells negres, porta una capa i té uns llavis molt estranys que semblen cucs. I fins i tot se’l sent xiular al despatx... i la llum del sol el fa posar molt vermell!

 

Pero quan prohibeix el pa d’all al menjador, ja no en tenen cap DUBTE: el director és un VAMPIR i el seu exèrcit de rates vampir acabaran envaint tota l’escola! QUINA POOOR!

 

ressenya

Aquest 2020 ha nascut un nou segell editorial infantil, Bindi Books, per a nens i nenes de 0 a 12 anys. Els primers títols han sigut obra d’autors locals, i al març acaba de sortir la primera de les traduccions per les que han apostat: “El director de l’escola és una rata vampir” (guanyador del premi The Children’s Book Award). Scheherezade Surià ha sigut l’encarregada d’apropar-nos el primer títol de les aventures de l’Izzy i companyia, els quals sembla que tinguin corda per estona!

 

M’han agradat els membres de la colla de l’Izzy perquè són peculiars i imperfectes. El Zach és incapaç de dir mentides i improvisar, la Jodi és ben metòdica i escrupolosa, i la Maisie... És la nena més hipocondríaca que hagueu conegut mai!

  

Però tots ells tenen una imaginació desbordant que els farà ficar-se en més d’un embolic. Tot i que tenen el cap ple de pardals, traspuen intel·ligència i empatia. Perquè, tot i les seves idees de bomber, saben detectar quan alguna cosa no va alhora!

 

“El director de l’escola és una rata vampir!” és un llibre súper àgil de llegir, amb lletres grans i un bon grapat d’il·lustracions a cada pàgina (m’han encantat les simpàtiques rates vampir de Thomas Flintham!). Us esperen situacions estrambòtiques, intriga a dojo i molts desmais!

 

p.130 «El Zach ens va començar a explicar maneres de matar vampirs. Que se’ls havia de clavar una estaca al cor. Jo vaig dir que allò no tenia ni cap ni peus, que què hi tenia a veure una TACA amb tot allò, però el Zach va dir:

 

-No, una ESTACA DE FUSTA, que és com un llapis molt gros i esmolat.

 

I la Jodi va dir que ella en tenia un, que la seva iaia l’hi havia portat un de Benidorm. Tenia una goma a la punta i imatges d’una platja a la fusta. El Zach li va dir que el portés SENS FALTA l’endemà.

 

Però la Maisie va dir que DE CAP MANERA, que allò era una ARMA i que ens enviarien tots a la garjola si s’assebentaven que havíem mort el nou director, encara que fos un vampir.»

 

Si a Bindi Books busquen publicar llibres per veure el món amb uns altres ulls... us puc assegurar que amb l’Izzy veureu l’oportunitat de viure una aventura a tot arreu, paraula de Mixa!

 

Mx 


Write a comment

Comments: 0