Col·lecció "La Bundi i els seus amics"

Títol: La Bundi i els seus amics

 

Autora: Montse Roca

 

Il·lustrador: Julilustrador

 

Editorial: El Cep i la Nansa

 

Any de publicació: 2019

 

 

Sinopsis: A “Salvem el bosc”, el bosc on viuen la Bundi i el seu cadell està esvalotat; han arribat tot de màquines i humans que comencen a remoure la terra. Els animals estan preocupats. I a “Missió Delta” el corb Plom ha anat al Delta a visitar el seu amic Pinki, el flamenc. Quan hi arriba descobreix que les llacunes s’estan assecant i la colònia d’aus hi perilla. En són els humans els responsables? La Bundi i la seva colla no pararan fins a descobrir-ho!

 

 

ressenya

Ja que aquests dies s’està reivindicant tant la importància de cuidar el medi ambient, no volia acomiadar-me del 2019 sense parlar-vos de la col·lecció de “La Bundi i els seus amics”. Amb dos títols publicats fins ara, (“Salvem el bosc” i “Missió Delta”Montse Roca ens presenta una colla pessigolla d’animals compromesos, valents i intel·ligents que faran pinya per protegir la seva llar (malgrat que no es mencionen els noms del seu hàbitat, les descripcions ens fan pensar en certs indrets de Catalunya).

  

De fet, aquesta coneguda premissa (la de les criatures que s’alien contra els homes) ens servirà per conèixer animals autòctons de les nostres terres, aprendre valors, i passar una estona entretinguda.

 

La Bundi és una senglar bastant sàvia que es converteix en una bona líder per intentar ajudar els seus amics del bosc, encara que, tal i com ens demostren ambdós llibres, el treball en equip és primordial! Després de llegir les seves aventures tindrem ben clar que sense l’ajuda dels animals més grans fins als més petits, la Bundi i els seus amics no haurien aconseguit el que es proposaven!

 

A més, cada un dels personatges té personalitats diferents: n’hi ha de més amables, o excèntrics, i potser algun una mica malcarat... però quan es tracta de fer pinya per un bé comú, són capaços de centrar-se en allò que els uneix: l’amor per la natura.

 

I és que malgrat que els humans es creguin més llestos, no haurien de subestimar els animals ni maltractar el seu hàbitat! La Bundi i companyia els ho demostraran fent gala del seu enginy (això sí, sense fer mal a ningú!). 

 

Pel que fa a l’estil narratiu, també vull destacar l’ús d’expressions i dites catalanes interessants i tècniques perquè de ben petits els nens i nenes s’hi comencin a familiaritzar. Un text àgil junt amb les imatges de Julilustrador i les paraules de diferents colors i mides faran que la lectura sigui encara més divertida... Paraula de Mixa!

 

 

Mx


Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Silvia (Saturday, 04 January 2020 12:47)

  Llibres molt recomenables per a la mainada, interessants, engrescadors i alegres. Les il·lustracions també són precioses.

 • #2

  Mixa (Saturday, 04 January 2020 18:07)

  Gràcies pel teu comentari Silvia! Veig que estem d'acord ;-)

  Mx