Col·lecció Cavall Clàssic

Títol de la col·lecció: Cavall Clàssic

 

Adaptació: Mireia Cornudella

 

Il·lustradors: V.V.A.A.

 

Editorial: Combel Editorial

 

Sinopsis: Una col·lecció de contes populars adaptats per a primers lectors amb unes il·lustracions captivadores perquè s’iniciïn en la lectura per mitjà de les històries i els personatges dels clàssics de sempre.

ressenya

Combel editorial ha creat un col·lecció de contes populars adaptats a primers lectors amb il·lustracions d’autors nacionals, i aquest mes he pogut llegir els últims quatre títols: “La rínxols d’or”, “El pastor mentider”, “La princesa i el pèsol” i “Els follets sabaters”.

 

La veritat és que em sembla una molt bona pensada que aquests il·lustradors tant diferents entre si hagin col·laborat per apropar contes clàssics als infants d’una manera divertida, capgirant-los amb el seu toc personal. 

 

S’ha de reconèixer que cada conte és una obra única... L’estil de Flàvia Zorrilla és més arrodonit i juga amb les ceres i els llapis de colors (i a cada pàgina hi trobareu molts detalls), el de Laura Brenlla és més auster i caricaturitzat (recorda a un còmic) el d'Òscar Julve és molt característic (a més veureu totes les eines que feien servir els sabaters al segle XIX) i el de Jana Glatt és certament abstracte i acolorit (i el més impactant!). Però tots ells són ideals per llegir-los en família!

 

 

D’altra banda les adaptacions de Mireia Cornudella són concises però riques en vocabulari i expressions (això sí, els finals dels contes m’han semblat massa abruptes).

 

En general, els llibres de la col·lecció Cavall Clàssic són econòmics, originals, no ocupen gaire espai i són el fruit d’autors locals... una bona opció per començar a construir una biblioteca personal des d’edats primerenques, no us sembla?

 

Mx


Write a comment

Comments: 0