A d’Armari. Un abecedari de les coses de casa

Títol: A d’Armari. Un abecedari de les coses de casa

 

Autor: Miquel Àngel Llauger

 

Il·lustradora: Gibet Ramon

 

Editorial: Eumo Editorial

 

Any d’edició: 2019

 

Sinopsis: Què s’amaga pels racons de casa? Un armari amb pijames, jerseis i una closca de cargol!; una banyera que ens fa somiar amb l’oceà; un mitjó que plora perquè ha perdut el seu germà; o unes ulleres que combaten un exèrcit de formigues. Vint-i-sis històries sorprenents, tantes com lletres té l’alfabet, que ens descobreixen la poesia dels objectes de cada dia.

 

ressenya

S’acosta el Nadal, i cada any hi ha una infinitat de títols de la A a la Z per regalar! Però... I si hi hagués un llibre que tingués tot l'alfabet?

 

“A d’Armari” és una proposta divertida i simpàtica de Eumo Editorial. El tàndem format per Miquel Àngel Llauger i Gibet Ramon presenta un abecedari de les coses de casa! D’aquesta manera, els nens aprendran a treballar l’abecedari amb objectes propers del dia a dia, i s’hi sentiran d’allò més identificats (jo, per exemple, m’he sentit reflexada al poema del LLIT, perquè el meu pare sempre es quedava adormit quan em llegia contes per la nit! XP)

 

A més, segur que se’ls escaparà alguna rialla gràcies al to desenfadat, curiós i de vegades una mica escatològic dels poemes! N’hi ha d’estrafolaris, de poètics... alguns són força pallassos, i d’altres contenen molta saviesa. El poema de la “Porta” és sens dubte el meu preferit, i diu molt més del que sembla:

 

«Diu la tieta Caterina:

-Les portes són per tancar,

perquè el món és ple de monstres

preparats per atacar!

 

I diu la meva cosina:

-Les portes són per obrir,

perquè el món esclata en roses

i perfums, com un jardí!

 

I és que tot és molt difícils

si hem de fer les coses bé:

les portes, cal saber obrir-les

i tancar-les, quan convé.»

 

Haig de reconèixer que tenia curiositat per saber quines serien les rimes de les últimes lletres de l’abecedari... i algunes són realment enginyoses, (com ara la W) però d’altres (com la Y i la Z) m’han semblat una mica agafades pels pèls.

 

I parlant de coses curioses... Sabíeu que apareixen 7 gats al conte? Sense comptar en Doraemon, el Gat Còsmic! Us repto a trobar-los! Ja us aviso que alguns no són fàcil de veure... A més dels 4 elefants, les 6 papallones, i els 19 ocells?

 

En fi, gràcies a en Miquel Àngel i la Gibet us tornareu a posar les ulleres de la infantesa i la disbauxa... perquè aquest petit conte/poemari ens demostra que la imaginació pot transformar qualsevol objecte (per molt avorrit que sigui) en una aventura emocionant... Paraula de Mixa!

 

Mx


Write a comment

Comments: 0