Cull una móra

Títol: Cull una móra

 

Autor: Pol Capdet

 

Publicació: Amazon’s Kindle Direct Publishing

 

Any de publicació: 2019

 

Sinopsis: Poemes i màximes de saviesa.

ressenya

Ara que els amants del bon temps comencem a trobar a faltar l'estiu, us porto un poemari amb un títol molt evocador: “Cull una móra” (escrit pel columnista de Núvol.com i El Punt / Avui, Pol Capdet)

 

A la primera part del llibre, trobareu un recull de màximes, proverbis i reflexions de l’autor, petites perles de saviesa que es llegeixen veloçment, però que demanen temps per digerir-les. Algunes d’elles semblen homenatges a la filosofia oriental, i ens parlen de la humilitat, el respecte, la austeritat, la felicitat, l’autoestima i l’ambició (entre d’altres) per assolir la felicitat.

 

Sovint he hagut de rellegir les frases més d’un cop per poder captar-ne l’essència (i de vegades he trobat a faltar més signes de puntuació per entendre el significat de les més complexes). Estic convençuda que coincidireu amb la majoria de les reflexions de Capdet, o com a mínim us faran reflexionar de valent. Segons l’autor:

 

Fotografia de Pol Capdet (M. Farnell)
Fotografia de Pol Capdet (M. Farnell)

“Cada aforisme ha estat depurat i modelat fins a arribar a l'estructura bàsica. Cada poema ha estat cisellat perquè fos bell i alhora comprensible i d'un sol sentit.”

 

I de cop i volta passem a la segona part del llibre, composat per una antologia de poemes. El to i la temàtica canvien bastant, doncs us trobareu submergits en uns versos lliures més melangiosos i metafòrics. M’ha sobtat l’ús d’expressions gens quotidianes de la parla catalana, com ara “roïndat”, “baterell” o “comboiant”. Aplaudeixo que es reivindiquin, però a aquelles persones que no estem tan avesades a aquesta mena de vocabulari ens dificulta la lectura 

 

A més a més, Capdet aconsegueix que els poemes sonin com obres recitades fa dos o tres segles enrere: passionals, solemnes, densos... Però també hi ha versos molt curts, que descriuen instants quotidians i recorden a la filosofia dels haikus. Diu l’autor al seu blog “Cúll una móra”:

 

“Espero que els lectors gaudiran tant de llegir-lo com jo he gaudit d'escriure'l. Perquè, sí, he fet el que m'agrada i m'ho he passat bé.” 

 

Descobriu les paraules de Pol Capdet fent un clic a Amazon:


Write a comment

Comments: 0