Lletres Joves HG 2019


El passat 27 de novembre es va celebrar l’entrega de premis a la Biblioteca del Carmel Juan Marsé de la quarta edició del concurs Lletres Joves H-G, impulsat pel Districte d'Horta-Guinardó amb l’objectiu de fomentar la creativitat i la participació dels joves d’entre 16 i 25 anys.

 

I és que, tal i com es va reivindicar a la cerimònia, hem d’evitar que la gent digui que els joves no consumim cultura simplement perquè no ho fem a través de les vies oficials. El concurs també potencia el sentiment de pertinença, doncs tots els treballs han d’estar ambientats a Barcelona, i ha d’aparèixer alguna referència al Districte d’Horta-Guinardó (a través d’escenaris, carrers, barris, llocs emblemàtics, personatges o qualsevol altre element).

 

I per últim, però no menys important, el concurs també busca promoure les especialitzacions de les biblioteques del districte, i la feina de guerrilla cultural que duen a terme:

 

  • Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, poesia i Slam
  • Biblioteca del Carmel-Juan Marsé, relat barceloní
  • Biblioteca Horta-Can Mariner, microteatre
  • Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró, relat de gènere negre

 

Així doncs, durant la cerimònia vàrem poder veure sobre l’escenari dos dels textos premiats de l’edició anterior: el punyent poema de Itziar García “Barraca corpórea” musicat per Hypatia i Yuhniversia, i la divertida obra de micro-teatre “El carrer de Campoamor” de Marcel Bosch, interpretat pel Grup Lluïsos d’Horta + TdC Teatre.

 

 

Malauradament molts premiats i membres del jurat no van poder ésser presents, i malgrat l’augment de participació, algunes categories van quedar desertes, inclòs el primer premi de la categoria relat Barceloní perquè, segons el jurat, cap relat va poder igualar el text guanyador de l’any passat. Al meu parer, les comparacions són odioses, i tractant-se d’un premi que busca encoratjar el jovent, aquesta decisió és molt desmotivadora (tenint en compte que va ser la categoria amb més participants).

 

De tota manera, felicito a les biblioteques organitzadores i al Districte d'Horta-Guinardó per l’empenta i les hores de feina que han fet possible un any mes aquesta iniciativa. Gràcies... i enhorabona!

 

MxWrite a comment

Comments: 0