Catwings

Títol: Catwings

 

Autora: Ursula K. Le Guin

 

Il·lustrador: S. D. Schindler

 

Traductora: Maria Cabrera Callís

 

Editorial: Flamboyant

 

Any de publicació: 2019

 

 

Sinopsis: Catwings és una sèrie de quatre títols que narra les aventures d’uns gats que van néixer amb ales. Gràcies a aquesta habilitat insòlita, els gats alats viatjaran entre els perillosos suburbis de la ciutat i camp, on descobriran la vida rural, mentre fan amics i ajuden altres companys felins.

 

 

 

ressenya

Aquest mes d’octubre de 2019 l’escriptora Ursula K. Le Guin hauria fet 90 anys, i l’editorial Flamboyant ho vol celebrar publicant per primera vegada en català la seva obra infantil.

 

Ursula K. Le Guin (1929-2018) està considerada com una de les escriptores més importants del segle XX i XXI. És mundialment coneguda pels seus nombrosos treballs en ciència-ficció, fantasia i llibres infantils, i va ser guardonada amb nombrosos premis literaris.

 

En aquesta edició especial, Flamboyant reuneix tota la sèrie dels meravellosos gats alats: “Un conte de gats alats” (1988), “El retorn dels gats alats” (1989), “El meravellós Alexander i els gats alats” (1994) i “La Jane va al seu aire” (1999) amb les genials il·lustracions de S. D. Schindler. De fet, estan dibuixades amb tanta precisió, com si d’una enciclopèdia es tractés, que gairebé fan creïble que existeixin gats alats!

 

 

Tot plegat comença quan la Sra. Jane Tabby (una gata tigrada, com el seu nom indica) dóna vida a uns gatets increïbles... Tenen ales! Quan vaig llegir la primera història, vaig tenir la sensació de que es tractava d’una metàfora... La mare intenta donar el millor als seus fills perquè surtin del barri humil on viuen i puguin tenir una vida millor... Però aquí els protagonistes tindran ales per arribar on vulguin literalment.

 

Catwings parla als més petits sobre la diferència. No ser igual que la resta posa en risc la manera de veure el món de la gent i et converteix automàticament en una amenaça... és per això que els nostres gatets protagonistes no ho tindran gens fàcil. 

 

D’altra banda, però, també reivindica que sempre hi ha persones de cor pur que ens poden ajudar, com és el cas dels dos nens protagonistes, en Hank i la Susan.

 

L’últim dels contes (el meu preferit) explora encara més el tema de la gent que es vol aprofitar de les coses excepcionals, i ens demostra que no hi ha res pitjor que viure en una gàbia d’or, privats de llibertat.

 

Déu-n’hi-do! Aquests petits gatets ens ensenyaran una gran lliçó sobre la importància de trobar el teu lloc al món, arriscar-se i equivocar-se per ser veritablement lliure. Creieu en l’impossible, obriu les vostres ales... i voleu amb en Roger, la Thelma, en James, la Harriet i companyia fins a l’infinit i més enllà! ^.^

 

 

Mx


Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Mixa (@mixa_ql) el



Write a comment

Comments: 0