L’Agus i els monstres. Els carters de l’espai

Títol: L’Agus i els monstres. Els carters de l’espai

 

Autor: Jaume Copons

 

Il·lustradora: Liliana Fortuny

 

Editorial: Combel

 

Any de publicació: 2019

 

Sinopsis: Ep, hola! Soc l’Agus Pianola! Potser ja em deus conèixer, oi? Doncs aleshores ja saps que des de fa temps comparteixo lectures i moments extraordinaris amb el Sr. Flat i una bona colla de monstres. Aquesta vegada el Dr. Brot l’ha fet molt grossa: s’ha dedicat a llançar projectils a l’espai amb un missatge que diu que la Terra és un lloc molt perillós que cal destruir. T’ho imagines? Sort que els carters de l’espai ens ajudaran a interceptar aquestes perilloses missives. Estàs a punt? Ens enlairem en missió espacial!

  

ressenya

Jo sé d’uns personatges monstruosos que estan de celebració!... Durant aquests darrers 5 anys han viscut més de 15 aventures! Felicitats, Agus & companyia!

 

Però no hi ha temps de celebrar-ho, perquè el Doctor Brot ha tornat a fer de les seves... i aquest cop podria ser fatal i irreversible! Per sort, els nostres protagonistes no estaran sols! Durant la seva missió retrobaran antics personatges de la saga i coneixeran els monstres guanyadors del concurs “Dibuixa el teu monstre”. Ells marcaran la diferència entre l’èxit i el fracàs!

I és que els missatges principals d’aquesta història són el poder de l’amistat, i el treball en equip. Però també està ple de reflexions molt positives sobre la vida, com ara aprendre a valorar el que tenim, ajudar els altres, defensar la veritat, qüestionar-se el desastre de la guerra, allunyar-se de les apostes i juguesques... Trobareu cites d’Epicur, Einstein, Émile Zola, Mark Twain o els germans Marx, totes en un sol llibre!

 

Com que els nostres amics hauran de treballar amb els carters de l’espai, aquests els mostraran un recull de cartes humanes que guarden a la nau, des de poemes de Gianni Rodari fins a la Carta dels Drets Humans. 

 

Liliana Fortuny i Jaume Copons
Liliana Fortuny i Jaume Copons

Personalment, la meva preferida és la carta que Rodari adreça a tots els nens del món:

 

«És difícil fer

coses difícils:

parlar-li al sord,

mostrar-li una rosa al cec.

Nens, apreneu

a fer coses difícils:

donar la mà al cec,

cantar per al sord,

alliberar els esclaus

que es creuen lliures.»

 

 

La veritat és que aprendreu vocabulari i cultura general tingueu l’edat que tingueu amb ells llibres de l’Agus i els monstres. Copons tracta els nens sense condescendència (tot el contrari!) i aconsegueix fer-te venir ganes de llegir tots els llibres dels que parla!

 

A més, la combinació de text i imatge és molt dinàmica, i m’encanta veure les expressives cares dels monstres... amb el temps s’han anat tornant encara més divertides i suggerents!

 

Ras i curt... prepareu-vos per viure una nova aventura intergalàctica amb “Els carter de l’espai”... us enganxarà tant que no voldreu tornar a la Terra!

 

 

Mx


P.D. Us agraden els monstres i sou uns veritables artistes? Prepareu-vos perquè CombelEditorial organitza la 5a edició del concurs “Dibuixa el teu monstre!”

 


Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Jaime (Wednesday, 15 March 2023 19:21)

    Hola es una presiositat aquet llibre siuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu