Klauss Klugg i el misteri de la casa abandonada

Títol: Klauss Klugg i el misteri de la casa abandonada

 

Autor: Joan Oriol

 

Il·lustradora: Carmen Vélez

 

Editorial: Gregal

 

Any de publicació: 2019

 

Sinopsis: En Klauss Klugg té 11 anys i viu a la tranquil·la població de Vilabrui. Un dia, quan passa per davant d’una casa abandonada que hi ha prop de la seva, té un estrany pressentiment.

 

Tot seguit, un nen petit desapareix de manera inexplicable i, gairebé al mateix temps, diversos dels seus companys de classe deixen d’anar a l’escola sense que se’n sàpiga el motiu. En Klauss sospita que tots els fets tenen relació amb un personatge sinistre que volta per la ciutat.

 

ressenya

Tal i com explicava al Bookhaul sobre #LaSetmana19 al meu canal Paraula de Mixa, “Klauss Klugg” és una novel·la indicada per aquells nois i noies que es vulguin introduir en el gènere detectivesc.

 

En Klauss Klugg és un nen que apunta maneres per convertir-se en un investigador de primera, doncs té instint i sap ser pacient... els ingredients principals per convertir-se en un bon detectiu! A més a més, quan en Klauss es presenta al primer capítol, descobrirem que ja porta 10 petits cassos resolts (sovint relacionats amb l’escola) i que sempre està a l’aguait d’un nou trencaclosques.

 

Joan Oriol, autor
Joan Oriol, autor

Aquest tarannà m’ha recordat al famós detectiu juvenil Flanagan, creat per Andreu Martín i Jaume Rivera, doncs mentre resol casos quotidians pels seus companys de classe, de tant en tant es topa amb problemes majors que sovint tenen un final emocionant i inesperat. A en Klauss li passarà el mateix, però no estarà sol! L’acompanyaran el seu gos Sherlock (que és molt intel·ligent!) i el seu amic Nil (un gran amant dels videojocs i els superherois).

 

Ara que ho penso, com és que en Nil, que és tan fan de Marvel, no s’ha adonat que el seu amic compleix un requisit bàsic per ser un superheroi?? El seu nom i el seu cognom comencen amb la mateixa lletra, igual que Peter Parker, Bruce Banner, Stephen Strange, Susan Storm i molts altres... Tot i així, la història d’en Klauss ens demostra que de vegades no cal tenir superpoders per actuar com un heroi!

 

La novel·la de Joan Oriol també ens parla de l’assetjament escolar, la tolerància, el respecte, i la diversitat cultural, doncs la classe d’en Klauss és molt variada. Segons ell: “La meva escola sembla les Nacions Unides, diuen uns. Potser sí. Però entre nosaltres no tenim cap problema. Tots fem la nostra i ens avenim perfectament. Tots menys un, és clar: en Roc Blanxart. Aquest sí que no té remei. Sempre malparla dels estrangers, però no se li ha de fer cas. Només diu i repeteix coses que ha sentit, sense saber realment què volen dir.”

 

En el primer cas del detectiu aficionat Klauss Klugg, a més a més descobrirem algunes pinzellades sobre un tema que apassiona a gran i petits: les il·lusions òptiques. A través de d’un diàleg, també coneixerem una mica millor el dia a dia de la professió de la mare d’en Klauss... ella és veterinària, i segur que més d’un nen somiaria en poder cuidar a tants animalons!

 

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Klauss Klugg (@klaussklugg) el

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Klauss Klugg (@klaussklugg) el


Tal i com he dit al principi, recomano aquesta aventura a aquells nens que es vulguin iniciar amb els llibres de misteri, doncs es llegeix en un tres i no res, i encara que de vegades sigui un xic inversemblant, és una muntanya russa d’emocions. De fet, les il·lustracions de Carmen Vélez ens ajuden a crear ambient en els moments més tensos, i malgrat que no són del meu estil, reconec que causen impacte.

 

I vosaltres? Us atreviu a entrar en aquesta casa abandonada? Descobriu què passarà a la primera aventura de Klauss Klugg!

 

 

Mx


Write a comment

Comments: 0