Bon dia, dia!

Títol: Bon dia, dia!

 

Autora: Laura McGee Kvasnosky

 

Il·lustradora: Kate Harvey McGee

 

Traductora: Núria Sales i Rovira

 

Editorial: Símbol Editors

 

Any d’edició: 2019

 

Sinopsis: Un dia, de bon matí, una brisa suau travessà prats i muntanyes i anà a espetegar a l’orella d’un petit ratolí...

 

  

ressenya

Les autores
Les autores

El primer que em ve al cap quan penso en aquesta novetat de Símbol Editors és una cançó que cantava de petita... “Hola bon dia, les gallines són aquí, bon dia, bon dia i bon matí!” La cançó s’allargava incloent tants animalons com volguéssim.

 

La Núria Sales de Símbol Editors em comenta que a la gent li passa el mateix... quan té el conte a les mans li vénen a la ment tota mena de cançons relacionades amb el naixement del dia.

 

I és que aquest entranyable àlbum il·lustrat ens narra el despertar d’una vall: les criatures que viuen als arbres, al riu i a les muntanyes... des dels més petits fins als més grans. Tendre, divertit i interessant, és un conte ideal per descobrir nou vocabulari relacionat amb el món dels animals. Sabíeu que les cries dels óssos es diuen ossalls? O que els ànecs nyequegen? 

 

“Bon dia, dia!” és un d’aquells llibres per llegir en família, intentant imitar els sons dels animals (els meus preferits són les cabres i els llops), i buscant on s’amaga cadascun d’ells.

  

Tot plegat em recorda als documentals de la BBC que vaig veure recentment: “24 horas salvajes”. Aquests preciosos reportatges ens mostren la rutina frenètica dels animals, i com el sol marca el compàs de les seves vides.

 

Però en aquesta idíl·lica vall, abans fins i tot de que comenci a clarejar, un petit ratolí fa “rac-rac” i  torna a dins del cau. Els seus sorollets desperten als esquirols, que fan caure pinyes al riu... cosa que desperta les truites que somiaven truites (però de les altres!) XD i així comença un dominó de sons i accions que desvetllarà el paratge sencer.

 

Mx

 


 

Ep! Si us agrada el conte, a Símbol Editors també trobareu “El primer udol del llobató”, escrit i il·lustrat per les mateixes autores: 

  

Avui és una nit important per al llobató. És el dia que udolarà per primera vegada. El pare llop li ensenyarà com ho ha de fer, però les coses no sempre surten com un espera. L'aprenentatge, el fer-se gran, l'esponteineïtat, el saber-se divertir, el respecte per la personalitat de cadascú i posar-se en el lloc de l'altre... tot això i molt més trobareu a El primer udol del llobató.

 

 


Write a comment

Comments: 0