Lectures en Ruta a #LaSetmana19

 

La Setmana del Llibre en Català s’ha inaugurat el dia 6 de setembre per la tarda, i no podia resultar més exuberant! Enguany compta amb 260 novetats editorials i 219 expositors. Quan vaig arribar, no em va donar pas temps de veure’ls tots en una sola volta!

A més a més, no em podia entretenir massa, doncs a l’escenari 3 es donava el tret de sortida a la segona edició de Lectures en Ruta, la iniciativa de Tramoia Cultura per apropar els joves als engranatges de la literatura.

 

Llista de reproducció de Lectures en Ruta 2018

 

A diferència de l’any passat, aquest cop hi vaig assistir per conèixer als nous integrants i desitjar-los molta sort en les rutes que els esperen! Però no vaig ser pas l’única. A l’escenari se’n van encarregar Clara Saperas (fundadora de Tramoia), l’escriptor Albert Forns, Pep Vives (cap del Servei de Biblioteques) i el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí-Murlà.

 

Aquest darrer va donar les gràcies a la vintena de joves que s’han apuntat enguany per la seva valentia i generositat. I és que, segons deia, “llegir avui en dia requereix més esforç i disciplina que mai”. Afegia que llegir no és fàcil, doncs demana reclusió, i per això és tant important poder desbravar-nos i compartir les nostres lectures un cop finalitzades.

 

D'esquerra a dreta: Clara Saperas, Albert Forns, Oriol Ponsatí-Murlà i Pep Vives
D'esquerra a dreta: Clara Saperas, Albert Forns, Oriol Ponsatí-Murlà i Pep Vives

De fet, l’objectiu de Lectures en Rutes és demostrar que el joves sí llegeixen, i Pep Vives assegurà amb una rialla que segons les estadístiques “els joves peteu les biblioteques! Tenim problemes d’on posar tants joves!”. Vives assegurà mostrar-se molt interessat en conèixer el punt de vista de tots els participants i els encoratjà a pensar accions concretes per animar a altres joves a llegir, perquè “Una campanya de promoció de la lectura no és tant sols agafar un publicista i dissenyar un cartell guai” .

 

Així doncs, a aquest joves aventurers els espera un mes i mig de caps de setmana inoblidables a diferents llocs del territori. N’hi ha que han vingut des de València i Mallorca expressament! I és que, com deia un d’ells... la lectura és la seva medecina irrenunciable.

 

MxWrite a comment

Comments: 0