El secret de la riera

Títol: El secret de la riera

 

Autor: Ignasi Garcia

 

Il·lustradora: Teresa García

 

Editorial: Arola Editors

 

Any d’edició: 2018

 

Sinopsis: El bosc de Vallcorba és a punt de ser devastat per construir-hi al damunt una urbanització de luxe. L’únic que s‘oposa a aquest projecte és el Robert, llibreter i arqueoleg aficionat. El seu fill, el David, un noi de 15 anys, porta malament la obstinació del seu pare. I es refugia en els seus amics, el Cesc i el Lluis.

 

El Robert acaba fent un descobriment que pot aturar les obres de la urbanització, i en guarda les proves. Pero l’Aureli Penyafort, el promotor de la urbanització, no esta disposat a abandonar els seus plans, segresta el Robert i proposa al David un intercanvi: el seu pare a canvi de les proves que aturarien les obres. El Cesc i el Lluis s’assabenten del que passa i voldran ajudar-lo. També l’ajudara l’Olga, una companya de classe que els cau fatal als tres, pero que s’ha assabentat del que passa.

 

 

Aconseguira el David salvar al seu pare amb l’ajuda de la seva colla? Aconseguira descobrir el secret que amaga la riera?

 

ressenya

L’estiu està al tombar la cantonada i això vol dir que aviat arribarà el temut moment de descobrir les notes finals... però també d’anar a la piscina amb els amics, visitar el poble de la família, viure aventures i qui sap si enamorar-se... Justament és el que li espera a en Daniel i companyia a “El secret de la riera”.

 

Aquest thriller de misteri i acció comença amb una escena ben intrigant i que us mantindrà enganxats fins al final, doncs la lectura és fàcil, dinàmica i entretinguda: el que necessita una novel·la d’estiu.

 

Ignasi Garcia
Ignasi Garcia

Els nostres protagonistes s’enfrontaran a magnats milionaris, bèsties salvatges (als boscos no tot és flors i violes!) i sequaços sense escrúpols per descobrir la veritat i salvar aquells que estimem.

 

“El secret de la riera” es podria descriure com una fusió entre “L’Home de Sau” de Jaume Cabré i “El cementiri dels vius” de Noemí Galera, entre d’altres històries d’aventures juvenils.

 

Per sobre de tot, però, destaco els personatges secundaris: els amics d’en David, el Cesc i el Lluís, m’han fet riure amb les seves ocurrències, i m’ha agradat que l’Olga fos una noia forta i intel·ligent que s’ha sabut integrar perfectament a la nostra societat (precisament al final de la història queden alguns interrogants sobre el passat del seu pare que m’agradaria investigar! Ho descobrirem en una segona part?) Per no mencionar que el pare d’en David té una llibreria clàssica d’aquelles que fan venir ganes de visitar!

 

Si voleu passar una bona estona, emporteu-vos “El secret de la riera” amb vosaltres allà on aneu de vancances i ja veureu que el devorareu en un tancar i obrir d’ulls... Paraula de Mixa!

 

MxWrite a comment

Comments: 0