Crida 129 - «ESTEL» - El terror del sud de la Xina

Quan la Ching Shih es va presentar desarmada a l’oficina del governador, ningú es va atrevir a respirar. 

 

-Has vist els seus vaixells? –xiuxiuejà un dels vailets que havia sigut testimoni de la seva arribada –diuen que no hi ha flota més gran a tot el mar de la Xina, i que les forces de l’emperador no li han fet ni pessigolles!

 

-Feu-la passar –va demanar el governador en rebre la notícia. –vejam si és més bona negociant que el seu lloctinent.

 

-Però senyor, de debò deixarà que aquesta... pirata rebi un títol nobiliari? –preguntà el seu secretari, bocabadat.

 

-L’emperador està molt... disgustat amb els contratemps que ens ha ocasionat la seva flota. Ella promet deixar les armes, m’entrega alguns dels bergants més buscats, nosaltres li concedim el perdó i... tots sortim guanyant. Amb la condició de que ella i els seus homes s’agenollin i em retin homenatge, és clar.

 

-No. –la veu de Ching Shih va sonar suau com la seda i ferma com una espasa ben temperada. No li va caldre elevar-la gaire perquè el governador emmudís.

 

Qualsevol s’hauria fet creus de com les paraules sorgien de la boca de la pirata, persuasives i temptadores. La seva fama la precedia, i ella semblava ser-ne conscient. 

 

-Així doncs, què han acordat? –preguntaven els curiosos.

 

-La Ching Shih i el seu fill adoptiu, el lloctinent Cheung Po Tsai, s’agenollaran si el governador els permet casar-se i assisteix a la seva boda. 

 

-Però és tradició que durant la cerimònia els nuvis s’agenollin en senyal de gratitud igualm... Oh.

 

I així fou com la temible i jove Ching Shih va aconseguir mantenir el seu botí i el seu honor intacte. A l’edat de 35 anys es va retirar després d’haver expandit fins a horitzons insospitats la flota del seu difunt marit, el capità Zheng Shi, i visqué una llarga i plàcida vida a càrrec d’un dels majors locals d’apostes de Guangdong.

 

Fou una boda preciosa, la de Ching Shih i en Cheung Po Tsai. Per sobre dels seus caps els estels van somriure murris davant l’enginy de la que havia sigut el terror del sud de la Xina, i segons alguns, la pirata amb més èxit de tota la història.

 

Mx


Write a comment

Comments: 0