Tinc un paper

Títol: Tinc un paper

 

Autor i compositor: Marc Parrot

 

Il·lustradora: Eva Armisén

 

Editorial: Flamboyant

 

Any d’edició: 2018

 

Sinopsis: Un grup d’amics prepara una obra de teatre. Pas a pas, veurem que no només es necessiten actors i actrius per preparar la representació. Hi ha molts altres papers per a interpretar i cada un haurà de trobar el seu. Serà el d’il·luminadora o el de directora? El de productor o el d’estilista?

 

En aquesta obra, cadascú hi té un paper.

  

Inclou el CD amb totes les cançons!

 

També disponible en castellà

  

Ressenya

Quan som petits (i fins i tot quan ja som grans) sovint no som conscients de la feina que hi ha darrera d’allò que ens agrada o ens envolta. No sabem que perquè un projecte surti endavant hi ha molta gent (sovint “invisible”) que juga papers molt importants.

 

Doncs bé, el darrer conte de Marc Parrot i Eva Armisén està aquí per obrir-nos els ulls! L’obra posa per exemple els papers tan variats que hi ha en una obra de teatre, més enllà dels actors... A través d’il·lustracions molt properes, suggerents i divertides, i explicacions plenes de rimes els nens i nenes potser descobriran professions que desconeixien i que els poden inspirar a perseguir les seves passions.

 

Marc Parrot i Eva Armisén
Marc Parrot i Eva Armisén

Tenim el productor, la directora, el dissenyador de vestuari (entre d’altres) i fins i tot la il·luminadora! Cadascun d’ells estima allò que fa, i són una peça clau perquè l’engranatge rodi fi.

 

La introducció diu... “En Marc i l’Eva són un tàndem en què cadascú té un paper: en Marc escriu i canta, i l’Eva pinta i dibuixa. El que més els agrada és parlar de coses quotidianes i fer-nos veure com en són, d’extraordinàries; també els agrada menjar bé i parlar sobre les emocions, i fer-ho amb ritme i gràcia. Aquest no és el seu primer llibre junts, però sí el primer que publiquen a l’Editorial Flamboyant.”

 

Però això no és tot! Per fer aquest conte encara més especial, veureu que va acompanyat per la seva pròpia banda sonora, on tots els poemes estan musicats. Cada professió té la seva cançó i el seu ritme... alguns són més tecno, altres més llatins, altres més pop, alguns més lents i poètics...La meva cançó preferida és sens dubte la del productor! Quin ritme, quins girs inesperats... enganxa d’allò més! (em penso que me la posaré en bucle una estona...) De fet, arrel de tot plegat el Marc i l’Eva han creat un espectacle familiar basat en el llibre i les cançons... Fantàstic, oi? Aquí en podeu saber més:

D’altra banda, penso que la meva il·lustració preferida és la de l’escriptora, perquè transmet a la perfecció el que significa dedicar la teva vida i el teu cor a les lletres. És genial, i la segueix de prop la il·lustració de la il·luminadora. A més, la seva lletra és la meva preferida, perquè sap donar-li protagonisme a una professió de les que més passen desapercebudes.

 

Curiosament, una de les pàgines que també m’han agradat més és la que hi ha al principi i al final del llibre... Surten tota mena de personatges molt variats i d’allò més diferents.... tots amb el seu paper, és clar!

 

 

Tot seguit us deixo algunes de les meves cites preferides:

 

“L’escritora”

«Escric i així puc compartir / històries que he creat / o coses que són part de mi.»

 

“El productor”

«Tinc diners per invertir i, per als èxits, tinc olfacte: / imagino el que pot fer que la gent / surti de casa i vaigi al teatre»

 

“La il·luminadora”

«Ho puc fer màgic, ho puc fer misteriós, / ho puc fer càlid, ho puc fer fred i fosc. / Digue’m com ho vols, / tinc llums de tots colors”

 

“L’actor”

«Que ningú perdi detall, / ja es comença a alçar el teló, / l’escenari s’il·lumina / tres, dos, un i acció!»

 

I el mateix us dic! Ara us toca a vosaltres preparar-vos i anar a buscar el vostre paper, que la funció està a punt de començar!

 

Mx


Write a comment

Comments: 0