Crònica "Les guitarres d'en Quico Pi de la Serra" (Exposició + Concert)

 

El passat 16 de desembre vaig assistir al Museu de la Música de l’Auditori per veure l’exposició guitarres de Quico Pi de la Serra:

 

“Aquesta exposició ens mostra la magnífica col·lecció de guitarres que Quico Pi de la Serra, un dels músics de més relleu en la historia sonora i col·lectiva del país, ha anat recollint a diversos continents durant la seva trajectòria vital. Objectes tots ells íntimament lligats a la seva labor musical i la seva experiència artística i de vida.”

 

Time Out
Time Out

Per aquells que encara no el conegueu, Francesc Pi de la Serra i Valero (1942), conegut com a Quico Pi de la Serra, és un guitarrista i cantautor català, considerat un dels representants històrics de la Nova Cançó.

 

Si voleu saber més sobre l’exposició i el músic, no us perdeu aquest petit reportatge: "Quico Pi de la Serra: una vida entre guitarres"

 

Aquell dia, a més a més, Pi de la Serra en persona oferia un concert dins del museu, rodejat de pianos i orgues. Acompanyat per Amadeu Casas (guitarra) i Joan Pau Cumellas (harmònica), ens van regalar una hora i mitja de concert inoblidable. Quina destresa, desimboltura i sentit de l’humor! 

 

Personalitats com Maria del Mar Bonet no es van voler perdre l’esdeveniment, el repertori del qual estava format per algunes de les cançons més emblemàtiques de Pi de la Serra, fetes en èpoques difícils, i molt de blues.

 

Pi de la Serra ens va fer riure amb els seus estirabots, tot explicant algunes de les anècdotes que van inspirar les seves cançons. Vaig gaudir especialment amb “La cultura”, l’homenatge a Ovidi Montllor amb “L’escola de Ribera”, i l’emblemàtica cançó de “Si els fills de puta volessin no veuríem mai el sol”, la qual va fer cantar el públic a cor què vols.

 

Font: Twitter
Font: Twitter

El concert en general va generar grans i repetides ovacions, i va ser un plaer poder veure des de primera fila professionals amb tant de bagatge.

 

“Cultura jo no en faig, jo tan sols canto” diu Pi de la Serra en un dels versos de “La cultura”, però és innegable que –ja sigui de forma indirecta- a dia d’avui les seves cançons segueixen enriquint el nostre patrimoni cultural.

 

Mx Escribir comentario

Comentarios: 0