El meu tercer dia a la Setmana del Llibre en Català 2018


Foto de @LaSetmana (Twitter)
Foto de @LaSetmana (Twitter)

Aquest ha sigut el meu tercer dia a la Setmana i un dels més emocionants, doncs he pogut viure-la des de dins, formant part d’una de les activitats de la programació. El dijous 13 a les 18:15h tres lectors vam presentar la novetat de Fanbooks “Tina Frankens” de la mà de la seva autora, Bel Olid, qui ens convidà a mantenir un debat.

 

Ja se sap que les activitats de la Setmana solen deixar-te amb la mel als llavis, perquè quan més a gust et trobes, arriba l’hora de marxar. Sigui com sigui, en aquest cas ja ens agradà deixar amb ganes de més a possibles futurs lectors! Vàrem parlar de la inspiració d’aquesta recreació del mite de Frankenstein, de l’estil narratiu, dels tòpics erronis de clàssics, d’autores feministes de referència, llibres sense edat i molt més!

 

Si no vàreu poder assistir, no us preocupeu! La podeu mirar sencera al meu canal de YouTube “Paraula de Mixa”:

 

 

Un cop vaig tenir el meu exemplar de Tina Frankens signat tant per l’autora com per la il·lustradora (Montse Rubio), vaig deambular un cop més per la Setmana amb el booktuber Lluc (del canal Booktubers del Claret) fent algunes visites a diferents editorials i presenciant l’entrega del 22è Premi Trajectòria a en Guillem Terribas (l’enhorabona!). 

 

I és que sabeu quina és, en part, la màgia de la Setmana? Malgrat que hi hagi gent que la trobi una fira petita, per a mi és molt gran... No importa les vegades que hagis recorregut tots els seus mòduls, sempre hi haurà sorpreses esperant-te! Escriptors signant, espectacles per a totes les edats, personalitats que estan de visita, editors i llibreters que et recomanaran diferents novetats... 

 

I vosaltres? Encara no heu anat a la Setmana? Aprofiteu que avui dia 14 tindrà lloc un fet històric... la Setmana romandrà oberta fins les 24h per celebrar la Nit dels Autors! Heus aquí el que ens expliquen des de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana:

 

Foto del Flickr de la Setmana (feta per Manuel Medir Roca)
Foto del Flickr de la Setmana (feta per Manuel Medir Roca)

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana organitza la Nit dels autors dins La Setmana del Llibre en Català, que per primera vegada celebrarà un acte en horari nocturn. La Nit dels autors estarà formada per una lectura i un recorregut d'activitats:

 

A les 21 h, a l'Escenari 2, es farà «Centenària i impertinent», l'acte d’homenatge en el centenari del naixement de Maria-Aurèlia Capmany.

 

Tot seguit, de 22 h a 24 h, hi haurà un recorregut d'activitats distribuïdes per diversos racons del recinte de La Setmana en què es podrà participar obertament:

 

1. Bibliomància. Roger Pelàez. Llegir el futur a través dels llibres. 

2. Et llegeixo el que em portis. Estel Solé. 

3. Parlem i et recomano què pots llegir. Míriam Cano. 

4. Et musico... Maria Escalas. Porta’m un llibre i li posaré música. 

5. Confessionari. Martí Sales. 

6. Digues una paraula i t’escric un poema. Josep Pedrals. 

7. Speed Dating. Mercè Foradada (Perles Cultivades, Edicions Saldonar), Blanca Busquets (La fugitiva, Proa); Raül Garrigasait (Els estranys, Edicions de 1984). T’expliquem coses interessants dels nostres llibres. 

8. Contacontes. Gina Clotet.

 

Durant el recorregut es lliurarà un targetó als participants que se'ls segellarà quan assisteixin a una de les accions. Si en visiten cinc o més se'ls oferirà un obsequi

 

Emocionant, oi? Us hi espero!

 

Mx
EL MUR DE LES SELFIES

Lota Torrents (Asterisc Agents) Admina de l'antic fòrum QL
Lota Torrents (Asterisc Agents) Admina de l'antic fòrum QL
Bel Olid (escriptora i traductora) i Mixa
Bel Olid (escriptora i traductora) i Mixa

D'esquerra a dreta: Mixa, Lluc (Booktubers del Claret) i el MHP Quim Torra
D'esquerra a dreta: Mixa, Lluc (Booktubers del Claret) i el MHP Quim Torra

Write a comment

Comments: 0