La venjança del professor de matemàtiques

Títol: La venjança del professor de matemàtiques

 

Autor: Jordi Sierra i Fabra

 

Editorial: Barcanova

 

Any d’edició: 2018

 

 

Sinopsis: El temut professor de matemàtiques és a punt de jubilar-se; malgrat tot, no abandona el seu objectiu: que els alumnes valorin la importància de la seva assignatura. Quan, de sobte, es converteix en la víctima inesperada d'una broma destinada a una altra persona, decideix donar una lliçó a tres dels seus alumnes, una lliçó que no oblidaran mai. Per aprovar l'assignatura hauran d'anar a casa seva i passar una sèrie de proves.

Ressenya

Aquest Sant Jordi finalment vaig poder conèixer en persona a l'entranyable Jordi Sierra i Fabra, autor d’un considerable tant per cent dels llibres que corren per casa meva. Però enlloc d’agafar una maleta, vaig decidir portar a la signatura un dels seus llibres més coneguts... “L’assassinat del professor de matemàtiques” (i “La venjança del professor de matemàtiques” que acaba de publicar amb Barcanova ^.^)

 

Em va fer il·lusió descobrir que hi havia una segona part, encara que el protagonista no és pas el Flip, sinó un nou personatge anomenat Donat Oms Salvador, més ben conegut com a DOS.

 

De tota manera, la mecànica és força semblant i es llegeix igual de ràpid. El que diferència “La venjança del professor de matemàtiques” és una trama menys impactant i una mica més infantil. D’aquesta manera nens i joves ara ja podran posar a provar els seus coneixements d’una manera intrigant i diferent. 

 

J0rd1 S13rr4 1 F4br4 1 M1x4
J0rd1 S13rr4 1 F4br4 1 M1x4

De fet, m’atreviria a dir que el missatge que Sierra i Fabra vol transmetre amb aquesta entrega és que les matemàtiques, a més d’un joc poden ser una forma de pensar. És a dir, una manera de veure més enllà, de raonar amb lògica, d’astúcia, d'enginy... Així es resoldran la majoria dels problemes, inclosos enigmes, puzles i jocs visuals.

 

Segur que reconeixereu alguns dels que s’han fet virals a la xarxa, però estic convençuda que altres us sorprendran. A més a més, el llibre us tindrà intrigats fins a la darrera pàgina i us quedareu amb ganes de més!

 

El que està clar és que després de llegir “La venjança del professor de matemàtiques” ja sabreu com posar a prova els vostres amics... Paraula de Mixa! ;-D

 

 

MxEscribir comentario

Comentarios: 0