El lladre d'Alexandria

Títol: El lladre d’Alexandria

 

Autor: Pau Joan Hernàndez

 

Editorial: Baula

 

Any d’edició: 2017

 

Sinopsis: Egipte, 1853.

 

L’Aziz és un noi orfe que sobreviu com pot pels carrers i els terrats de la ciutat d’Alexandria. La seva vida és plena de perills, aventures i penúries, però no perd l’esperança en un demà millor. Fins que un dia, una topada amb un sinistre personatge l’obligarà a fugir de la ciutat i de tot allò que coneix i a travessar el desert com a servent d’un enigmàtic pelegrí.

Ressenya

 

Us agraden les novel·les amb paratges exòtics, aventurers intrèpids, perills inesperats i protagonistes peculiars? Sona bé, oi? Però i si a més a més els fets que s’hi narren són verídics? Si heu contestat afirmativament quedeu-vos a llegir aquesta ressenya, perquè avui us porto el darrer llibre de l’escriptor Pau Joan Hernàndez “El lladre d’Alexandria”!

 

No us vull explicar gran cosa sobre la trama perquè sinó us aixafaria la guitarra i és millor que obriu el llibre preparats per deixar-vos sorprendre. El que sí us puc dir, és que el treball de recerca de Hernàndez és visible a cada pàgina.

 

Pau Joan Hernàndez, guanyador del Premi Gran Angular 2013
Pau Joan Hernàndez, guanyador del Premi Gran Angular 2013

El gènere històric és dels més complicats que hi ha i sovint costa fer-lo atractiu pel jovent, però aquesta novel·la té tots els ingredients per intrigar-nos, enganxar-nos i mossegar-nos les ungles fins al final.

 

A més a més aprendreu molt sobre l’Orient Mitjà en ple segle XIX (una combinació sobre la que no havia llegit fins ara!) la seva cultura i la seva religió, i empatitzareu amb el protagonista. Només en comptades ocasions la narració es torna un pèl assagística (quelcom normal tenint en compte tota la informació que hi ha per dosificar) i la història pot resultar una mica repetitiva, però aquí és on la figura de l’Aziz dóna vida i ritme a la trama.

 

Personalment m’he quedat amb ganes de descobrir més coses sobre tots els peculiars personatges del llibre i el final se m’ha fet curt! Necessito saber méees!! El final és molt obert, però si sumem dos més dos, segur que cadascú es pot imaginar com va acabar tot plegat!

 

Ah! I sobretot us animo a que –si podeu- llegiu “El lladre d’Alexandria” en moments de calma. He estat tan atrafegada aquestes setmanes pre Sant Jordi (i al llibre hi ha tants noms diferents) que de vegades no m’acabava de poder concentrar.

 

Gravat d'Alexandria 1863
Gravat d'Alexandria 1863

Així que, joves o adults, seguiu la meva recomanació i segur que l’assaborireu encara més!

 

Sigui com sigui, segur que us sentireu immersos en l’aventura, sobretot podent llegir fragments originals del quadern de bitàcola d’un dels protagonistes. Així que feu les maletes, i prepareu-vos per prendre part en un dels viatges que van canviar la història de la cartografia... Paraula de Mixa que en gaudireu!

 

Mx


Write a comment

Comments: 0