22 homes i un desig

Títol: 22 homes i un desig

 

Autora: Marta Romagosa

 

Editorial: La Rosa dels Vents

 

Any de publicació: 2018

 

Sinopsis: Carles, Nico, Josep, Àngel, Nacho, Manel, David, Toni, Marc, Èric, Tom, Mikel, Cesc, Pau, Narcís, Victor, Abel, Manolo i Joan-Lluís són alguns dels vint-i-dos homes que ens expliquen els seus desitjos a través dels seus respectius relats en aquest nou llibre de Marta Romagosa.

 

22 contes intimistes, planers, escrits per ser dits oralment, gairebé sempre amb una sorpresa argumental final i teixits amb la veu narrativa tan particular de l'autora.

Ressenya

Ja fa gairebé tres anys que participo en un fòrum d’escriptura anomenat “Vull Escriure”, en el setmana a setmana hem d’escriure un relat curt i superar certs reptes. Gràcies a això cada dia he aprés a valorar i admirar aquest estil literari que potser algunes persones consideren inferior. Res més lluny de la realitat! De vegades la fita més espectacular consisteix en dir molt en molt poc, i sorprendre al lector amb finals inesperats.

 

Tot això i més ho trobareu al nou llibre de Marta Romagosa, “22 homes i un desig”, la versió masculina del seu debut “Tots els noms del desig”. Vint-i-dos relats per a tots els gustos: dolços, amargants, picants, impactants, quotidians, hilarants...

 

Els relats de Marta Romagosa aconsegueixen que tothom es pugui sentir identificat amb algun dels personatges principals o secundaris que habiten les seves pàgines, apart dels noms propis dels personatges! Si voleu podeu anar directament als relats que més us cridin l’atenció, però tal i com deia l’autora en aquesta entrevista al canal, és molt important que deixeu l’últim pel final. 

 

A més a més, els escenaris on estan ubicats els fets, i els detalls tan propers fan que et transportis encara més a la història i et posis a la pell dels personatges. La majoria tenen lloc a Barcelona i rodalies, però també n’hi ha que passen a Mallorca i algun altre indret d’Europa.

 

És per això que crec que seria un candidat ideal per formar part de l’App Literapolis BCN, en la qual el jugador ha de localitzar diferents punts geogràfics reals de la ciutat per on transcorre l’acció d’un llibre, a mode de <<gimcana literària>>. De moment només està disponible a la capital i “22 homes i un desig” encaixaria a la perfecció!

 

En fi, no us vull explicar gran cosa de la trama per no fer-vos cap spoiler, doncs el més interessant dels relats és descobrir els girs inesperats de la trama. Només diré que tracta temes tan variats com el maltractament, la pèrdua d’un fill, l’amor a primera vista, el terrorisme, la immigració, l’enginy per sortir de la rutina... N’hi ha de més alegres i d’altres més tràgiques, però totes us sorprendran en major o menor mesura. Ja sabeu que jo no sóc una gran seguidora del gènere més realista, però m’encanta quan un relat t'ensarrona des del primer moment, perquè la sensació al descobrir el final és tremenda!

 

Ah! I sí, em faig càrrec de que voldreu saber si es pot llegir de forma independent a “Tots els noms del desig”. La resposta és que sí, però l’autora ens repta a descobrir una història que té connexió amb l’anterior volum.

 

Resumint... “22 homes i un desig” és un llibre ideal per a gairebé tots els gustos i que intrigarà des dels àvids lectors fins als menys avesats gràcies a l’estil tan proper i àgil de Marta Romagosa... Paraula de Mixa!

 

MxWrite a comment

Comments: 0