Crònica de la presentació "La cova dels dies"


 

Per Sant Valentí, aquest any he tingut una cita amb els llibres. Més concretament amb la primera novel·la juvenil de Marc Artigau que acaba de publicar l’editorial Fanbooks: “La cova dels dies”. La Llibreria Laie va acollir la presentació a càrrec de l’autor, el director de teatre Jordi Prat i Coll, i l’actor Jordi Llovet, qui dramatitzà el primer i últim capítol de la novel·la. Però tranquils, que no ens van fer (gaires) spoilers! ;-D 

 

Abans de començar aquesta crònica, però, deixeu-me que us posi una mica en context transcrivint aquí la sinopsis del llibre:

 

“La nit en què la Júlia fa divuit anys, el seu avi mor. El matí de l’enterrament, quan busca la documentació per a la funerària, la Júlia no troba el DNI, ni cap factura a nom seu, ni comptes, ni cap document... Sembla que l’home no hagi existit mai. A partir d’aquí, comença una aventura delirant per descobrir qui era en realitat l’avi i per trobar el motiu de la seva mort. La Júlia no s’imagina el que l’espera: la descoberta d’una cova dels dies, un lloc secret i diminut de la terra on no existeix el temps...”

 

Intrigats? De bon principi, Artigau ens explicà que “Volia rescatar la típica novel·la d’aventures però amb un transfons literari”, perquè “La cova dels dies” està ple de referències a obres i autors ben coneguts. A més a més, com que la novel·la es desenvolupa per varis llocs del món, Artigau va fer que es tractés de literatura universal.

 

Jordi Prat i Coll, amb un somriure als llavis, va qualificar a Artigau de “tastaoellets” perquè escriu de tot: mini contes, novel·les, dramatúrgies, històries infantils... i ara novel·la juvenil! Però no us preocupeu, perquè tot i estar orientada a un públic adolescent, és un llibre amb diferents nivells de lectura que poden gaudir tots els públics.

 

Fotografia de @Fanbooks_
Fotografia de @Fanbooks_

Com que de novel·les d’aquesta mena adreçades als joves no se’n troben gaire sovint, no em vaig poder estar de preguntar-li a en Marc Artigau quina reacció espera dels nois i noies adolescents: “A mi m’agradaria que s’atrapessin des del principi” contestà “i si llegissin alguna de les novel·les que es mencionen això ja seria fantàstic!”.

 

De fet, Artigau reivindicà la necessitat de parlar sobre els clàssics, els mites, les llegendes i la poesia d’una manera engrescadora: “L’Odissea, ben explicada, és una passada!” exclamà.

 

Però tornant a la novel·la, Jordi Prat i Coll també en lloà els missatges i reflexions que conté i l’excel·lent feina a l’hora de dosificar informació.

 

La meva voluntat era la de jugar amb un trencaclosques: una història dins d’una història” aclarí en Marc, i és que un cop l’univers de “La cova dels dies” està creat, encara queden moltes vies per explorar i personatges per analitzar. De fet, li vaig preguntar si li agradaria continuar la història, i Artigau es mostrà encantat davant d’aquesta possibilitat... El temps ho dirà! ^.^

 

Mx 


Write a comment

Comments: 0