"This is Art" el nou programa de cultura de TV3


El proper dimecres 29 de novembre a TV3 s’estrena una nova aposta cultural de la temporada. Es tracta ni més ni menys que de “This is art” un programa per a tots els públics de la mà de l’escriptor i divulgador musical Ramon Gener, que anys enrere també va presentar “Òpera en Texans” al Canal 33. 

 

 

Que com ho sé tot això? Perquè avui he assistit a la roda de premsa del programa al Centre Artístic de Sant Lluc, un espai immillorable per a l’ocasió, ja que l’any que ve compleix 125 anys de tradició artística i cultural (fundada pels germans Llimona entre d’altres, i que ha obert les seves portes a figures de renom com Joan Miró ). 

 

A la taula rodona comptàvem amb Ramon Gener (director i presentador de “This is art”), Raimon Masllorens (productor executiu i director de Brutal Media) Cristian Trepat (periodista i cap d’Entreteniment i Culturals a TV3) i  Vicent Sanchis (director de TV3) qui ha començat explicant la complicada situació que està patint la programació  de la cadena degut al terratrèmol polític que viu el país (i que ha endarrerit l’estrena de “This is Art”). 

 

Tot i que TV3 no és ni molt menys l’única televisió que ha donat prioritat als especials informatius, encara hi ha gent que els acusa de mirar més per l'audiència. “No ho hem fet per això” reivindicava Sanchis “el moment ho demanava. Però sí que ens preocupa l’audiència, volem formar-la, cuidar-la...” És per això que el Director de TV3 està complint la seva paraula i ha apostat per la cultura.

 

“Durant anys hem patit un desconcert continuat sobre l’art perquè a la postguerra no es volia que la cultura arribés a la gent” ha denunciat, i per això aquest programar és una oportunitat “d’aproximar la gent a la cultura”.

 

 

I com es farà això? Tal i com ens ha explicat Cristian Trepat “This is art” s’emetrà en prime time per TV3 enlloc del Canal 33. Segons ell canviar d’aparador té inconvenients i avantatges, com ara que “amb els mateixos recursos podem triplicar o quadruplicar l’audiència”. “Quan arribin els marcians”, l’altre programa de cultura i entreteniment de TV3 “va aconseguir liderar durant quinze minuts un prime time fragmentat” i això és fantàstic!

 

En Ramon Gener i la Mixa
En Ramon Gener i la Mixa

Però és clar, dur a terme un projecte com aquest és complex i costós, i per això contra grans mals es van buscar grans remeis. El productor cultural Raimon Masllorens ens en feia cinc cèntims ““This is art” és una coproducció entre Brutal Media i TV3 amb col·laboració de Movistar+”. El programa estarà format de 24 capítols de 50 minuts rodats en català, castellà i anglès. No ens n’ha pogut donar grans detalls, però ja hi hauria 4 països interessats (i això només és el principi!)

 

Després de veure l’avançament dels primers capítols ha arribat la gran pregunta... Què és “This is art”? La sinopsis ens diu que “és un programa que s’acosta a l’art (pintura, escultura, música, arquitectura, literatura...) a través de les emocions i proposa un viatge a l’interior de cadascú de nosaltres, dels sentiments i de les inquietuds.”

 

I és que, tal i com ens ha mostrat en Ramon Gener, cada episodi de “This is art” gira al voltant d’un color i un sentiment (l’èxtasi, la curiositat, la rebel·lia, la inspiració...). Cada programa ens proposa emprendre un viatge (en família o amics) per descobrir la formula de l’art “que em sembla més eficient” ha dit Gener, però alhora anima a tothom (tinguem l’edat que tinguem) a investigar la nostra pròpia recepta amb altres ingredients. 

 

 

Al cap i a la fi, l’art “a cadascú ens parla de coses diferents” depenent de la nostra perspectiva i el moment en que el veiem o l’escoltem. Però sobretot, l’art només existeix quan el mires: com diu Ramon Gener “vosaltres feu possibles les obres d’art, vosaltres sou l’obra d’art”

 

Personalment, tinc més ganes que mai de veure l’estrena de “This is art” el proper dimecres 29 després de sentir a parlar a Ramon Gener amb la passió que el caracteritza i que fa tant amens els seus programes. Però ell difereix, perquè “La cultura en si ja és divertida”. 

 

Mx


Escolteu l'entrevista en exlusiva amb Ramon Gener emesa al programa "Vull Ser Jove" (Ràdio Sant Boi) el 26/11/17


Write a comment

Comments: 0