Gran Trobada de Clubs - Vine a conèixer al nostre autor de capçalera (Biblioteca RFJ)

El dilluns 6 de novembre, la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels ha presentat a bombo i platerets el seu nou autor de capçalera: l'únic i inimitable Jaume Copons!

 

Per fer-ho, els Clubs de Lectura vam ser convidats a un acte amb berenar inclòs per conèixer-lo en persona. Però no només a ell! Copons, autor de la famosa saga Agus i els Monstres (que ja compta amb traduccions a molts països d'arreu del món com ara EUA, Grècia, França, Turquia o Corea!!) va venir acompanyat de la il·lustradora Liliana Fortuny, amb qui no es cansa mai de treballar. “Parla poc i no em molesta” assegurava Copons entre els riures de grans i petits.

 

Durant l'acte, Copons i Fortuny ens van fer un tastet de les properes activitats que organitzaran. En Jaume Copons, després donar una volta per la biblioteca, va acceptar ser l'autor de capçalera perquè segons ell  “si faig burrades les bibliotecàries no s'espanten”. ^.^

 

Així que, sense més dilació, vam començar escoltant els dos marxosos videoclips que acompanyen l'últim llibre de l'Agus i els Monstres. 

 


 

“Bon Nadal, estimats monstres!” tots els encarregats de repartir regals d'arreu del món s'han posat d'acord per deixar de fer-ho, i per si faltés poc al Pare Noel l'han empresonat pensat-se que era un lladre! L'Agus i els seus amics monstres hauran de fer alguna cosa per retornar l’alegria a tots els nens del planeta! 

 

 

Però això no és tot! Copons i Fortuny també ens van animar a participar a la 3r edició del concurs “Dibuixa el teu monstre!”. Per fer-ho només heu d'enviar un monstre que hagueu dissenyat vosaltres i podreu guanyar fantàstics premis. El millor de tots els monstres sortirà en un nou llibre de l'Agus i els Monstres!!! La Liliana i en Jaume estaven molt contents, perquè a l'edició anterior havien rebut ni més ni menys 24.700 dibuixos!!

 

Jaume Copons i Liliana Fortuny
Jaume Copons i Liliana Fortuny

 

Què dieu? Que no sabeu per on començar a dibuixar un monstre? Doncs no us preocupeu perquè el dimarts 14 vindran a fer un taller de creació de monstres! Però abans ens en van fer un tast... plegats vam crear el Monstre de la Biblioteca de Castelldefels! Mentre la Liliana, rotulador en mà, anava dibuixant, els petits i grans lectors del públic li anàvem indicant com volíem que fos cada part del cos. Copons ens animà a deixar enrere la vergonya i no tenir por de dir tonteries, que segons ell no existeixen.

 

Després cadascú va proposar un nom per a la nostra creació i entre tots vam votar el millor. Així que sense més preàmbuls... us presento al monstruós DANKI! 

 

 

 

Ell és testimoni de com Jaume Copons i Liliana Fortuny van revolucionar la Biblioteca en un remolí de riures a ritme de Rock an' Roll... I això que només era el primer dia! ^.^

 

Així que no us ho penseu dos vegades i apunteu-vos a totes les activitats! Ens faran dissenyar un conte, parlarem sobre com animar a llegir als nens i joves, i moltes coses més! Jo ja em moro de ganes de que en Jaume Copons ens vingui a fer una visita al Club dels Experts... segur que serà monstruosament divertida!

 

Mx


Write a comment

Comments: 0