Doble mortal

Títol: Doble mortal

 

Autors: Salvador Macip i Elisenda Roca

 

Editorial: Fanbooks

 

Any d’edició: 2017

 

Sinopsis: Una novel·la trepidant, de lectura molt àgil, plena de misteri i amb components romàntics de Salvador Macip i Elisenda Roca.

 

En Max i la Julieta hauran de trobar el seu germà i amic desaparegut i descobrir el misteri que hi ha darrere de la seva desaparició.

 

 

Una carrera a contrarellotge plena de traïcions, suplantacions de personalitat i plans d’assassinat.

Ressenya

Us imagineu que el vostre germà desapareix de la nit al dia i tan sols teniu un cap de setmana per descobrir què se n’ha fet? Voleu passar una estona entretinguda i acompanyar els protagonistes en un thriller juvenil? Llegiu “Doble mortal” i descobriu aquesta història detectivesca en clau d’humor.

  

Coneixereu a la Julieta, la típica noia independent, cabuda i decidida que no s’ho pensa dues vegades a l’hora d’entrar a la gola del llop si fa falta per salvar al seu germà, el Biel. És l’encarregada de treure de polleguera al seu nou company d’aventures en tots els sentits... el Max, d’altra banda, és molt més reflexiu i estudia criminologia a Londres. Abans del que s’espera haurà de començar a posar tots els seus coneixements en pràctica per primera vegada fora del paper. 

 

Elisenda Roca
Elisenda Roca

Però lluny de ser uns perfectes herois de pel·lícula, empatitzareu amb els defectes d’aquest parell. La temeritat de la Julieta de vegades els pot fer anar a parar a situacions ben còmiques i el Max (no us ho perdeu) pateix hematofòbia, és a dir que té por de la sang! M’ha recordat a un dels simpàtics investigadors de la sèrie americana Rizzoli & Isles, que no podia suportar veure depèn de quins cadàvers! 

 

Plegats, la Julieta i el Max estan apunt de comprovar que fer de detectiu no és tan glamurós, èpic ni rentable com mostren les típiques pel·lícules de conspiracions. De fet en alguns moments m’ha recordat bastant a històries de l’estil de “Els bessons congelats” de Andreu Martín i Jaume Ribera, o al sèrie de Flanagan en general. 

 

De totes maneres, no us recomano que intenteu imitar els passos dels protagonistes perquè algunes de les seves aventures són irreals i poc creïbles. Al final, igual que amb moltes sèries i pel·lícules, el millor que podeu fer és no qüestionar-vos en profunditat la trama i gaudir de l’acció i el ritme àgil de la història fins al final.

 

A més a més, també m’ha agradat que el llenguatge dels protagonistes sigui actual i que a l’hora contingui expressions típiques catalanes que no tots els joves coneixen com per exemple “Fer un bisbe”. Vosaltres sabeu què significa? Deixeu les vostres suposicions als comentaris!

 

Salvador Macip
Salvador Macip

Personalment el desenllaç del misteri no ha estat a l’alçada de les meves expectatives, perquè era l’última de les opcions que se m’haurien pogut acudir (SPOILER m’han agafat moltes ganes d’escanyar el Biel!). A més a més, m’hauria agradat saber més coses sobre alguns personatges interessants que es mencionen a la novel·la i que després no tornen a aparèixer.

 

En fi, quina pena que s’acabi el llibre just quan tot es comença a posar interessant! La meva pregunta és... ens esperen més aventures del Max i la Julieta? O més ben dit... de Romero & Julieta?

 

Mx


Write a comment

Comments: 0