La facció Booktuber arriba al festival YOMO!


Ja és oficial: el Mobile World Congress de Barcelona ha superat tots els rècords acollint a 108.000 visitants aquest 2017! Però no és pas l’únic motiu de celebració aquests dies... La primera edició a la capital del saló juvenil del MWC, el YOMO (The Youth Mobile Festival) també ha sigut un èxit! Durant els dies 27, 28, 1 i 2 de març, més de 20.000 estudiants han passat pels 13.000 metres quadrats de la Fira de Montjuïc dedicats a la ciència, la tecnologia, la ingenieria, l’art i les matemàtiques. I com no... als booktubers!

 

Els cursos de formació Booktuber impulsats per Biblioteques de Barcelona junt amb Barcelona Activa també han tingut cabuda al festival. Durant el matí del dia 1 de març, a l’estant de l’Ajuntament de Barcelona es parlava de llibres! I una servidora va tenir el plaer de formar part d’aquesta experiència fantàstica de la mà dels formadors: en Josep, la Pamela, el Juli i la Vanessa

 

No només ens vam encarregar de promocionar els cursos de Biblioteques de Barcelona, sinó que a més a més vam organitzar un parell d’activitats i jocs per donar un tastet als joves sobre el que trobarien a les diferents sessions... 

 

Activitat 1: Booktubers i la narrativa

 

Els nois i noies booktubers no són només consumidors i consumidores de llibres, també poden ser els creadors i creadores de les seves històries. Explicarem com ha sigut d’important el crear històries des de l’inici de la humanitat. També proposarem una reflexió. Veurem què significa ser creatiu, com es pot exercitar i jugarem amb la imaginació. Amb l’ajuda d’imatges inspiradores, elaborarem una història entre tots els assistents.

 

Activitat 2: Juguem al BookTag

 

El BookTag en l’univers Booktube és una etiqueta d’una temàtica especial. Les temàtiques poden ser variades i poden requerir o no, de la lectura dels llibres, còmics, etc. Alguns exemples de booktags són: portades de misteri, portades elementals i Harry Potter entre d’altres. En aquesta activitat elaborarem un Booktag entre els i les assistents.

 

Fou un matí increïble, intens i divertit que no penso oblidar! Moltes gràcies a tots per fer-ho possible! 

 

Mx


Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Juli (Friday, 03 March 2017 15:03)

  Fantàstica jornada i molt ben explicada Mixa. Les arts i la cultura estan renyides amb la tecnologia i la diversió? El Yomo ens ha donat l'oportunitat de demostrar que no. Gràcies a tots els que ho han fet possible i en especial a tu, amiga Mixa!

 • #2

  Mixa (Friday, 03 March 2017 18:39)

  No podria estar més d'acord, Juli! ^.^

  Gràcies per deixar el teu comentari! Una abraçada ;-)

  Mx