Els calçotets bruts del dimoni miratort

Títol: Els calçotets bruts del dimoni miratort

Autor: Josep Vila Fisas

Editorial: Espai Literari

Any d’edició: 2016

 

Sinopsis: Dos consogres, un de sord com una tàpia i l’altre que no hi guipa gens, estan perduts en una illa deserta. Tenen molta por de no poder tornar a casa. Tot i així, l’avi Isaac no perd el bon humor i l’optimisme. En canvi, l’altre, el vell Dimas, no para de queixar-se i remugar contra els dimoniets que creu que sempre li fan la guitza.

 

L’Isaac, preocupat perquè el seu company està sempre enfadat, el portarà a un lloc fantàstic: el món dels somnis somiats, molt reals quan somies. Està segur que, anant-hi junts, allà trobaran la solució a les seves desgràcies.

 

I tu… creus que ho aconseguiran? 

 

De 8 a 125 anys

 

Ressenya

Ja ha passat el Nadal i el dia de Reis està al tombar la cantonada. Si teniu intenció de regalar llibres als vostres fills petits, néts o cosins és ben possible que no sapigueu què escollir i acabeu recorrent a la llista dels més venuts. Però si el que de veritat voleu és regalar quelcom diferent , avui us porto la ressenya de “Els calçotets bruts del dimoni miratort”.

 

Conté humor, aventures i una pila de missatges i lliçons que mai s’és prou tard per aprendre! Com per exemple que l’esperança és l’última cosa que es perd o que “mentre quedi alguna possibilitat, per petita que sigui, un mai no s’ha de rendir”!

 

Il·lustració del llibre "Els calçotets bruts del dimoni miratort"
Il·lustració del llibre "Els calçotets bruts del dimoni miratort"

Realment acabareu empatitzant amb els dos protagonistes de la història -l’Isaac i en Dimas- i potser fins i tot us hi arribareu a sentir identificats! En Dimas m’ha recordat al famós Capità Haddock, (l’inseparable company d’en Tintín) pels seus estirabots i renecs originals! L’Isaac, en canvi, m’ha semblat l’avi que tots voldríem tenir!

 

De fet, és gràcies a ell que el nostre parell de nàufrags poden viatjar al “Món dels somnis somiats molt reals quan somies” (mare meva, no em puc creure que hagi dit bé el nom a la primera!!!). Allà, en Dimas i l’Isaac aprendran a escoltar el seu subconscient, el qual quan somiem ens pot revelar sorpreses i secrets increïbles! Però aquest parell no seran els únics a aprendre coses noves! De tant acompanyar-los per tots els racons de l’illa i el mar, els lectors podrem descobrir curiositats sobre la natura i l’oceà.

 

La narració m’ha semblat lleugera però agradable, i he apreciat trobar dites catalanes divertides junt amb altres expressions interessants perquè els nens també ampliïn el seu vocabulari.

 

A més a més, l’autor sembla haver pensat en tot, perquè inclús s’ha encarregat de dissenyar les acolorides il·lustracions que acompanyen la història.

 

Avís Spoiler____________________________________________________

 

També m’ha agradat el petit detall de que les il·lustracions estiguin suposadament firmades per l’Ona, la néta dels protagonistes, com si després de tornar a casa i explicar les seves aventures, la nena s’hagués inspirat en elles per fer els seus dibuixos. Un toc original!

____________________________________________________________

 

La veritat és que he passat una estona d’allò més entranyable amb els personatges i tot i el final previsible, m’he acabat encomanant de l’esperit optimista que desprèn la història.

 

Us animeu a acompanyar en Dimas i l’Issac al Món dels somnis somiats molt reals quan somies? Doncs som-hi! ;-)

 

Mx


Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Josep Vila (Tuesday, 27 December 2016 17:49)

  Mixa, em sento molt afortunat per la valoració que has fet del miratort. Moltes gràcies!
  I... per a tu i els teus seguidors, aquí podeu veure algunes aventures animades del Dimas, l'avi rondinaire:
  https://www.youtube.com/playlist?list=PLQVpTStH927QfV1qCFGq6yAExJM-Nu1MH
  Una abraçada ben forta,

  Josep

 • #2

  Mixa (Tuesday, 27 December 2016 20:51)

  De res Josep, ha estat un plaer llegir-te! I quina bona pensada, això dels episodis! ;-) Moltes gràcies!

  Mx