El gran tractat de la caca

Títol: El gran tractat de la caca

Autor: Joan Antoni Martín Piñol 

Il·lustrador i dissenyador: Enric Jardí

Editorial: Fanbooks

Any d’edició: 2016

 

Sinopsis: Diuen que la mort ens iguala a tots. Però és fals, perquè hi ha morts plàcides i morts abominablement doloroses. En canvi, la caca és tan democràtica com el fet de respirar. La caca ens iguala i ens agermana. Però la nostra societat, en lloc de celebrar-ho com es mereix, ho amaga com un tabú. 

 

Aquest tractat, com en els casos precedents, els canviarà la vida i els permetrà conèixer encara millor qui som i per què caguem.

Ressenya

Bravo, bravo, bravo. Aquestes són les paraules que em surten del cor després d’endinsar-me en l'absorbent lectura de “El gran tractat de la caca”.

 

El cert és que en un principi no estava gaire segura de què esperar-ne (semblava una proposta trencadora i divertida) però al final ha acabat superant totes i cadascuna de les meves expectatives. Martí Piñol ha creat una obra magna sobre un dels majors tabús de la societat d’una manera descarada, cínica i hilarant! 😋

  

A més a més la caca és l’excusa perfecte per parlar del món que l’envolta, les indústries i empreses que ha generat i tot allò que estigui relacionat amb ella d’alguna manera dins la societat, llenguatge, la música, la història, la ciència, la cultura... I quan dic tot, em refereixo a absolutament TOT! Trobareu normes d’elegància, protocols d’emergència, decàlegs, consells, el que us pugueu imaginar i més!

 

Martín Piñol, l'autor
Martín Piñol, l'autor

De fet, un dels grans avantatges de "El gran tractat de la caca" és que el podeu anar llegint per parts en l’odre que més us interessi i sempre (SEMPRE) us despertarà una somriure als llavis. No tingueu por ni vergonya, de debò! Es tracta d’un llibre molt saludable i recomanable que no tan sols us entretindrà sinó que a més us ajudarà a millorar el vostre trànsit intestinal més efectivament que una tona de iogurts!

 

En fi, haig de dir que el títol no fa justícia al llibre, perquè ben bé es podria tractar d’un tractat de vida i en moments fins i tot un consultori sentimental! Així que ja ho sabeu... No tireu pel vàter l’oportunitat de sorprendre-us amb l’obra de Martín Piñol. Ja us aviso que s’acaba més ràpid que el paper higiènic! ;-D 

 

Però no us preocupeu, perquè els autors ja han contemplat aquesta possibilitat, així que si en algun moment es dóna el cas sempre podeu obrir el llibre pel darrer capítol... “Només per a emergències”! 😂😂😂

 

Mx


Write a comment

Comments: 0