El Club dels Experts al Teatre Plaza de Castelldefels

Aquest dissabte, el Club dels Experts de la Biblioteca de Castelldefels vàrem ser invitats al Teatre Plaza per anar a veure la comèdia “iMe” escrita i dirigida per Roc Esquius.

 

iMe (la #SmartComedy que no veuràs al mòbil) planteja una possibilitat. Una societat on tot ho tenim integrat, on l’única comunicació existent és a través de les xarxes, on les emocions no es comparteixen. On la gent no s’ha mirat mai a la cara. I en aquesta societat futura, de sobte, els protagonistes es queden bruscament sense cap eina electrònica, sense re més que la companyia dels cossos que tenen al seu costat. Què passarà?

 

 

Doncs que la diversió està assegurada! Es nota que la companyia DARA TEATRE té aquesta obra per la mà (porta des del 2014 de gira per tota Catalunya i des del 2015 també a Madrid) i els espectadors de seguida hem vibrat en sintonia amb la història i els personatges, interpretats per Isidre Montserrat, Sílvia Forns, Núria Deulofeu i Carles Garcia Llidó.

 

Us dic la veritat, paraula de Mixa! ^.^ Cada vegada que els meus companys del Club els Experts i jo ens miràvem vèiem reflectits els mateixos somriures i rialles a les nostres cares. Alhora, però, ningú volia apartar la vista de l’escenari i les còmiques situacions que s’encadenaven sense parar davant dels nostres ulls. Increïble! Tot i comptar amb un decorat 100% minimalista, ens vam transportar per complet a una societat futurista simplement a través dels gestos dels actors.

 

L'escenari minimalista de iMe... Espereu a veure la divertida història que amaga
L'escenari minimalista de iMe... Espereu a veure la divertida història que amaga

 

Deixant de banda per un moment la interpretació, el guió és original i té frases realment boniques. Però per sobre de tot, la crítica a la societat és impagable. Ens fa reflexionar a base de bé sobre la naturalesa humana,  la nostre addició a la tecnologia i com aquesta, sota el lema d’apropar totes les persones del món, ens aïlla i ens fa sentir més sols que mai.

 

És difícil mantenir el clímax d’una obra llarga, però els 90 minuts em van passar volant i em vaig quedar amb ganes de saber més sobre el futur dels personatges. El que està clar és que tenim a les nostres mans l’opció d’evitar que dispositius com l’iMe controlin les nostres vides. Li ho devem a l’Ambre, la Beta, la Cala i en David. Ens ho devem a nosaltres mateixos.

 

Moltes felicitats a DARA TEATRE i mil gràcies a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado per les invitacions! 

 

Mx


Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Sofia (Monday, 14 November 2016 19:31)

  Mixa, soc la Sofía del club dels expertos i n'estic completament d'acord amb la teva opinión. El final de l'obra ha estar una mica xocant i deixa amb ganas de que facin segona part. L'idea de l'obra es molt interesante i dona a pensar...... Una nit inolvidable !

 • #2

  Mixa (Tuesday, 15 November 2016 13:13)

  Moltes gràcies per deixar el teu comentari Sofía :-* Ens veiem a la propera sessió del Club dels Experts!

  Una abraçada!

  Mx