L'enigma del vaixell MAry Celeste

Títol: L’enigma del vaixell Mary Celeste

Autor: Josep Maria Ibarra

Col·lecció: La colla del segon soterrani

Editorial: Gregal

Any d’edició: 2016

 

Sinopsis: Els protagonistes d’aquesta història són quatre nois i dues noies. Tots ells veuran com una avorrida classe de reforç es converteix en un seguit d’aventures a través del temps, cada vegada més intrèpides i desafiants. Així, tindran l’oportunitat de sentir-se protagonistes de la resolució de grans misteris de la nostra història.

 

L’enigmàtic personatge que ho fa possible és Joan Salvat, físic quàntic que treballa en secret al soterrani de l’escola i que ha seleccionat aquest grup per dur a terme els primers assaigs de teletransport temporal.

  

L’enigma del Mary Celeste és la primera de les aventures d’aquest grup de joves. En aquest cas, seran traslladats al bergantí que, el 1872, després de sortir de Nova York amb rumb a Itàlia, va ser trobat navegant a la deriva i sense tripulació.

 

Ressenya

Josep Maria Ibarra i Mixa a la fira LiberisLiber de Besalu 2016
Josep Maria Ibarra i Mixa a la fira LiberisLiber de Besalu 2016

“L’enigma del vaixell Mary Celeste” és l’última de les adquisicions que vaig aconseguir a la fira LiberisLiber de Besalú el passat 1 d’octubre i la segona que em vaig endur dedicada pel seu autor... Tot un luxe, vaja!

  

La novel·la m’ha semblat una molt bona introducció als llibres d’aventures i ciència ficció, i té tots els ingredients per convèncer petits escèptics del món de la lectura. Trobo que en general, l’autor ha aconseguit el que es proposava: donar la oportunitat als seus lectors de sentir-se identificats amb els protagonistes. Tots i cadascun d’ells tenen els seus defectes i els seus punts forts, però per sobre de tot amaguen un potencial en el seu interior que tan sols necessita d’una petita empenta per brillar amb tota la seva esplendor.

  

A més a més, el llibre -apart d’entretenir i deixar-nos amb l’intriga fins al final- potencia valors molt positius entre els més joves com ara el treball en equip i la creativitat a l’hora de solucionar problemes (inclús sota pressió!).  

 

En general, però, aquesta aventura pot ser gaudida tant per grans com per petits. El veritable misteri del vaixell Mary Celeste us despertarà la curiositat i acabareu volent resoldre’l a tota costa! Per no mencionar la interessant lliçó sobre navegació i argot nàutic que l’autor imparteix entre les pàgines del llibre d’una manera senzilla i amena, però que us farà parar-vos a pensar.  

  

El millor de tot és que els enigmes no s’acaben aquí! A la pàgina de Facebook de “La colla del segon soterrani” l’aventura continua! Sereu capaços de resoldre  tots els trencaclosques?

 

Ah! I gairebé me n’oblidava... Sis exemplars d’aquest llibre han estat amagats en diferents indrets de Sant Boi del Llobregat, Sant Just Desvern, Torredembarra, Rubí i Barcelona! L’Editorial Gregal us convida a fer-ne la geocerca, així que trobareu els detalls necessaris a la fitxa del llibre inclosa en la pàgina web de l’editorial... 

Us sumeu a la recerca?

 


per saber-ne més:


Write a comment

Comments: 0