El puto Consultori Sentimental de la iaia

Títol: El puto consultori sentimental de la iaia

Autor: Jofre Martell

Il·lustrador: Pere Mejan

Editorial: Bridge

Any: 2015

 

Sinopsis: Ells, elles, guapos, lletjos, alts, baixos, secs, gordos rossos, morenos, blancs, negres, peluts, pelats… tot Déu ha plorat alguna vegada per amor. Sigui per lo ben parit que és quan funciona, o per la santíssima filla de putada que és quan se’ns torça.

 

Per sort, la iaia torna a ser aquí per salvar-nos el cul…

 

 Tant si ets solter com si ets casat, tant si ets verge com si t’has tirat a mig poble, tant si estàs enxoxadíssim com si ningú et carda puto cas..  tens entre mans la puta clau per convertir-te en un mestre d’aquesta cosa anomenada amor.

 

Ressenya

 “Comencem a espavilar-nos o què? Mira, no seré jo qui et digui que és necessari estar aparellat per ser feliç. Hi ha un munt de gent que no ha d’aguantar les collonades de ningú, i ben feliços que són, saps?

 

Però hi ha una cosa que no pots negar: tens un puto llibre entre les mans que va de temes d’amor, i això només pot voler dir que: 1. Creus que tens coses a millorar en els temes amorosos 2. Creuen que tens coses a millorar en els temes amorosos 3 No has entès de què collons anava el llibre, l’has comprat, i ara te l’has d’empassar per no sentir-te com un imbècil. O senzillament, perquè t’agraden els llibres que pareixo i segueixes amb la col·lecció perquè ets de puta mare!”

 

Així és com comença “El puto consultori sentimental de la iaia”, donant-nos a escollir entre les quatre opcions tan sols acabar de llegir els dos pròlegs del llibre (“sí, cardo dos pròlegs en un llibre, i què?”). Doncs bé, el meu cas està ben descrit a la darrera opció (gràcies pel compliment ^.^) 

 

La veritat és que la iaia de Jofre Martell simplement ens té enamorats a la meva família i a mi, que la seguim des del seu primer llibre (no cal dir que tots els nostres exemplars estan signats!) i el “consultori” ha sigut un dels nostres títols preferits fins ara.

 

Jofre Martell, el puto nét
Jofre Martell, el puto nét

Ja sé que avui en dia estan molt de moda les ressenyes de l’estil “És tan divertit que no el podràs llegir al metro” (i que ens poden fer sentir escèptics), però si decidiu embarcar-vos en els llibres de Jofre Martell lluny de la intimitat de casa vostra després no us pregunteu perquè la gent us mira de forma estranya pel carrer! El que avisa no és traïdor (és avisador) 

 

Dit això, si esteu a punt de caure en el punt tres de les opcions abans esmentades, tingueu present que aquest no es tracta d’un típic consultori sentimental... És moltíssim més! No tan sols tracta totes les etapes de l’amor i el desamor sinó que a més a més amaga veritats com un temple entre els seus comentaris humorístics.

  

De fet, el llibre és un conjunt de continus “Perdoneu, però algú ho havia de dir!” i a cada pàgina no us desenganxareu el somriure dels llavis MÍNIM! Impossible no empatitzar ni sentir-se reflectit (ja sigui per experiències pròpies o d’altres persones)

 

Admiro molt la iaia per la seva sinceritat, honestedat i bon cor, perquè encara que pugui semblar un pèl intransigent, aquesta velleta rondinaire és més oberta de mires que la majoria! Ningú es salva de la seva mirada sagaç i afilada, però alhora sempre té paraules de respecte pels gustos i decisions que pren cadascú.

 

Per descomptat, els comentaris a temes actuals, política i crítica social no hi falten o sigui que tan si voleu uns quants consells ben parits com si busqueu seguir rient amb aquesta iaia tan especial, no dubteu a fer-vos amb aquest consultori. Que encara no heu entès de què tracta el llibre? Devoreu-lo de totes maneres, què coi! Indiferent és l’última cosa de la llista que us deixarà.

 

[Aquí és on normalment insereixo algunes cites enginyoses però he acabat prenent tantes notes que us transcriuria el llibre sencer]

 

El que sí us puc dir és que d’entre els inestimables consells de la iaia personalment em quedo amb l’últim de tots:

 

“Estima a qui vulguis, però sobretot estima’t a tu. Que al cap i a la fi, ets l’únic que segur que es lleva amb tu cada puto dia.” 

 

Mx


P.D. Sabíeu que la iaia ja té una botiga/restaurant propi a Vic? No us ho perdeu!

 

P.D. 2 Els camacus també en volem un a BCN :’(


~ELS LLIBRES DE LA IAIA~

....novetat....Write a comment

Comments: 0