Batecs

Títol: Batecs 

Autors: Javier Ruescas i Francesc Miralles 

Editorial: Cruïlla 

Any d'edició: 2016

 

Sinopsis: Què pot passar entre dos desconeguts que estan separats per milers de quilòmetres? Què poden saber l’un de l’altre per les fotos que pengen i els textos que escriuen? I per què cada cop que reben un missatge els batecs del cor se’ls acceleren?

Ressenya

<<L’univers no juga a una gimcana amb nosaltres. Els senyals hi són, tots: els que semblen més amables, els més cruels i els més insignificants. Nosaltres l’única cosa que fem és escollir en quin ens volem fixar. Fins i tot els moments més terribles amaguen un bri d’esperança.>>

 

Aquesta és una de les frases que més m’han agradat de Batecs, la continuació de “Pulsacions” escrita per Javier Ruescas i Francesc Miralles. Novament, ens trobem d’avant d’una lectura inusual, original en el seu format, que atreu des dels no-lectors fins als ratolins de biblioteca. Pels que no ho sabeu, el llibre està escrit en missatges de text i publicacions a les xarxes socials dels personatges!

 

La veritat és que els posts al blog de la Carol m’han agradat força i personalment m’he quedat amb ganes de veure més fotos d’en Remo. Lluny de ser un relat incomplet, té una preciosa vesant zen igual que “Pulsacions” i no fa falta res més per sentir-se immers en la història.

D’altra banda, la trama d’aquesta segona part m’ha semblat molt més edulcorada que la primera. L’enigma sobre el coma de l’Èlia li donava un toc de suspens més intrigant que no és comparable amb les crisis personals dels protagonistes d’aquesta aventura. De tota manera, no fa falta que llegiu la primera part per entendre la segona. Això sí, gaudireu més descobrint els ‘cameos’ i mencions dels antics personatges que s’amaguen en les pàgines.

 

En fi, per acabar la ressenya us deixo amb un paràgraf més de les frases precioses que amaga “Batecs”:

 

<<Carol_13:08 ;-) Au, fuig d’una vegada, que tens tota la nit pel davant. No veus que aquí ja és un dia després? Remo, el meu present és el teu futur.

 

Remo_21:09 Doncs llavors estic tranquil.

 

Carol_13:09 Per què?

 

 

Remo_21:09 Perquè això significa que demà seguiràs aquí.>>

 

Mx 

 

P. D. Què us sembla aquesta cançó per acompanyar la lectura? Creieu que li escau al llibre? Deixeu la vostra opinió als comentaris!
Write a comment

Comments: 2
 • #1

  julkalo (Thursday, 11 February 2021 12:31)

  you have to put the book to read it in pdf. y dont want to read a "resenya" i want to read the book.

 • #2

  Mixa (Thursday, 11 February 2021 18:05)

  Hello there!

  I'm afraid I only post book reviews. If you want to read "Batecs" I'm sure you can buy it online.

  Mx