Un petit pas per a la literatura però un gran pas per a la humanitat

Repte de gener 2016

Després de molts anys en què la terra ha estat en perill, la humanitat s'ha traslladat a un altre planeta per tal de tornar a començar, i tu ets el periodista encarregat de cobrir els esdeveniments d'aquest moment històric. 

 

Un petit pas per a la literatura però un gran pas per a la humanitat

La que serà la nova llar d’alguns humans afortunats sorprèn a tothom

 

“Un petit pas per a la literatura però un gran pas per a la humanitat”

 

Les autoritats britàniques anuncien que el primer planeta llest per l’habitatge és Nou Móndisc

 

Les autoritats britàniques –a càrrec del projecte K127, també conegut com Nou Móndisc- han anunciat que el seu projecte de cos espacial artificial està enllestit i ja ha rebut les primeres visites terrícoles oficials. Com és lògic, els primers convidats a les instal·lacions principals de Nou Móndisc (“Ankh” i “Morpork”) han sigut els descendents més directes de l’escriptor britànic Terry Pratchett (28 d’abril de 1948 – 12 de març de 2015), que aviat seran acompanyats pels primers mil afortunats que van reservar-se a temps fa dos anys un lloc en el primer viatge.

 

Recordem que el projecte “Nova Terra” –engegat el 1 de febrer de 2035 i que aviat complirà quatre-cents anys-, va néixer després de l’impossibilitat dels astrònoms a l’hora de trobar un planeta habitable que estigués a l’alçada de tots els requisits, i que va arribar al seu auge quan en una cimera extraordinària entre els governs mundials es va decidir emprendre una nova via: crear la llar planetària idònia per a la humanitat abans de que la terra deixés de ser habitable. O les noves llars. Preveient el futur desacord entre les potències mundials sobre com procedir en aquest terreny, les diferents nacions van optar per posar fil a l’agulla cadascú amb el seu propi projecte planetari. Tenien el termini de mig segle per aconseguir aquest objectiu i els dissenys podien ser completament lliures, incloent la grandària i la distància respecte a la Terra.

 

Les associacions més conservadores van decidir clonar el nostre planeta, que construirien sobre cossos espacials ja existents o extraient d’ells els minerals i elements necessaris. Tanmateix, altres iniciatives van optar per millorar el disseny original i fer-lo més aerodinàmic, fins al punt de basar-se –per petició popular- en models imaginaris o inclús literaris. A Gran Bretanya va guanyar el projecte “Nou Móndisc” que es basaria en l’estil del famós món literari creat per l’escriptor Sir Terry Pratchett. Tot i que els quatre elefants i la tortuga gegant sobre els quals es sosté aquest regne màgic es van eliminar per qüestions obvies, la superfície completament plana sobre un nucli gravitacional en constant moviment es va mantenir inamovible en els plànols, i per sorpresa de tothom ha arribat a bon port abans que tots els demés projectes. Mentrestant seguirem pendents del seu desenvolupament, que certament ha suposat un petit pas per a la literatura però un gran pas per a la humanitat.

 

També et pot interessar:

-“<<Què és un llibre?>> i altres preguntes que ens acompanyen des de fa més d’un mil·lenni”

-“Móndisc en boca de Pratchett: una gran pizza celeste, però sense les anxoves”


Write a comment

Comments: 0