"Gina Goges i el secret de Pirene" per Andreu Calduch

REPTE GENER 2015

Este 2015 los retos de BLANK se complican! Esta vez se trata de escribir una reseña de un libro… hasta aquí es fácil. Pero con una condición, la reseña debe ser de un libro inventado. Elige un libro de tu biblioteca imaginaria y cuéntanoslo. Y no olvides que es una reseña, debe ser crítica. ¿El libro te ha gustado? ¿A quien se lo recomendarías? 


"GINA GOGES I EL SECRET DE PIRENE" PER ANDREU CALDUCH

Hola, hola lectors de la Revista BLANK!

Avui us vull parlar d’un llibre que no m’hauria esperat mai acabar llegint i que m’ha fet passar una estona genial! A quin em refereixo? Doncs a “Gina Goges i el secret de Pirene”, el primer llibre publicat de la saga “Misteris de la dona d’aigua”, escrita per l’autor català revelació de l’any Andreu Calduch.

Tot seguit us en deixo la sinopsis…

I si tiressin per la borda tot allò pel que has lluitat? I si haguessis d’escollir entre dos mons? I si et prenguessis un any sabàtic al poble més remot dels pirineus? I si tot plegat no fos més que el principi? Descobreix-ho a “Gina Goges i el secret de Pirene”. Ningú juga amb les dones d’aigua. Ni viu per explicar-ho.

La historia gira al voltant de la Gina, una noia aparentment normal que viu en un piset encaixonat a Barcelona i treballa en una redacció sota l’única aspiració de convertir-se en periodista. Ningú s’imagina el gran secret que amaga… Una constant batalla que lluiten la seva meitat aloja i meitat humana.

Però quan per culpa d’una reestructuració perd la seva feina, la seva estrambòtica mare (una aloja de cap a peus) la insta a que marxi a prendre’s un any sabàtic al seu apartament en un remot llogaret dels pirineus per decidir què vol fer amb la seva vida a partir d’ara. Fins aquí tot bé. Però quan estranys successos comencen a desequilibrar la pau del poble i les criatures que habiten els seus voltants, les seves investigacions la portaran fins on mai s’hauria imaginat.

Ostres, que bé que m’ho he passat! M’ha tingut enganxada des de la primera pàgina i el seu humor i originalitat són tan refrescants  i inesperats com el misteri que envolta els personatges i la trama. Estem tan habituats als éssers fantàstics que ens presenten els best-sellers de fantasia americans que gairebé hem oblidat la nostra pròpia mitologia! I “Gina Goges” és capaç de demostrar-nos que les aventures trepidants carregades de criatures èpiques i històries llegendàries  també poden triomfar sota la marca “made in Catalonia”.

A més a més, l’autor reivindica des de bon començament el que ell considera “la importància de no oblidar-nos del que som i tot el que tenim per oferir al món” amb dos cites a la dedicatòria molt interessants. Una és del reconegut i mundialment famós autor britànic Terry Pratchett i l’altra de Marcus Garvey, heroi nacional de Jamaica.

“És important que sapiguem d’on venim, perquè si no saps d’on véns, llavors no saps on ets, i si no saps on ets, llavors no saps cap on vas. I si no saps cap on vas, probablement vagis per mal camí.” Terry Pratchett

“Un poble sense el coneixement de la historia del seu passat, origen i cultura és com un arbre sense arrels.” Marcus Garvey

Quines ganes de que ja siguem a Novembre per poder llegir la continuació… el final m’ha deixat amb una gana voraç de més!

Així que ja ho sabeu, si cau a les vostres mans no dubteu a llegir-lo. Què em dic? A què esteu esperant per anar-lo a buscar a la llibreria més propera? Encara que els llibres de fantasia no us atreguin podeu estar segurs que “Gina Goges” us encantarà! ;)

Ens llegim!

Mx


Write a comment

Comments: 0