BLOG & ARTICLES D'OPINIÓ 


Lletres al Parlament 2018

El proppassat 20 d’abril finalment es va poder celebrar una nova edició de “Lletres al Parlament” organitzada pel Departament de Cultura i la Institució de les Lletres Catalanes.

 

Enguany diputats, funcionaris del parlament, escriptors i lectors han pogut recitar alguns fragments d’autors catalans que compleixen números rodons aquest 2018 com ara Montserrat Abelló, Maria Aurèlia Capmany, Carles Fages de Climent, Maria Mercè Marçal, Joanot Martorell, Raimon Panikkar i Manuel de Pedrolo.

 

El resultat fou una jornada emotiva i alhora una celebració avançada de Sant Jordi. Això si, no pas exempta de reivindicació: el President del Parlament, Roger Torrent, feu una crida per la cultura, l’amor i la llibertat.

 

Personalment, fou un veritable plaer cloure el cicle de lectures amb un fragment de Tirant lo Blanc sobre “Les paraules que Tirant va dir al cavaller que combatia, quan el va haver vençut”. Aquí el podreu escoltar, i si voleu veure la resta de l’acte visiteu: 

Leer más 0 comentarios

El lladre d'Alexandria

Títol: El lladre d’Alexandria

 

Autor: Pau Joan Hernàndez

 

Editorial: Baula

 

Any d’edició: 2017

 

Sinopsis: Egipte, 1853.

 

L’Aziz és un noi orfe que sobreviu com pot pels carrers i els terrats de la ciutat d’Alexandria. La seva vida és plena de perills, aventures i penúries, però no perd l’esperança en un demà millor. Fins que un dia, una topada amb un sinistre personatge l’obligarà a fugir de la ciutat i de tot allò que coneix i a travessar el desert com a servent d’un enigmàtic pelegrí.

Leer más 0 comentarios

Crònica de la presentació "L'enigma del Crononauta" de Josep Mª Ibarra

Leer más 0 comentarios

Shinrin-Yoku. Sumergirse en el bosque [CAST]

Título: Shinrin-Yoku. Sumergirse en el bosque

 

Autora: Annette Lavrijsen

 

Traducción: Patricia Valero Mous, Nicolás Cortegoso Vissio y Andrea Zampieri Martínez

 

Editorial: Lince Ediciones

 

Año de edición: 2018

 

Sinopsis: Annette Lavrijsen nos presenta el Shinrin-Yoku, una terapia que nos enseña a aplicar métodos con ejercicios para caminar conscientemen­te por el parque o el bosque más cercano a nuestra casa. En Japón, hay un aforismo muy popular que dice: «El camino a través del bosque conduce a una vida más saluda­ble, más feliz y más productiva». Por eso han convertido los paseos por la naturaleza en una terapia popular para vencer el estrés, el letargo y otras dolencias. En los últimos años, numerosos estudios han demostrado la verdad de esta terapia ancestral que se está convirtiendo en una gran tendencia sa­nadora en los Estados Unidos.

 

Leer más 0 comentarios

Interview with Annette Lavrijsen [ENG]

Annette Lavrijsen has been the chief editor of Women’s Health magazine in the Netherlands. Now she’s a freelance journalist that writes about health, psychology and nature.

 

A few years ago she heard of Shinrin-Yoku, also known as “forest bathing”, the Japanese art against stress through nature, and decided to write her first book about it.

 

The Lince Ediciones publishing house has recently translated it into Spanish and I was able to talk with Annette in the Malpaso bookshop in Barcelona.

Leer más 0 comentarios

Entrevista a Annette Lavrijsen [CAST]

Annette Lavrijsen ha sido la editora en jefe de la revista Women's Health en los Países Bajos. Ahora es una periodista independiente que escribe sobre salud, psicología y naturaleza.

 

Hace unos años, oyó hablar de Shinrin-Yoku, también conocido como "baños de bosque", el arte japonés contra el estrés a través de la naturaleza, y decidió escribir su primer libro al respecto.

 

Lince Ediciones lo ha traducido recientemente al castellano y pude conversar con Annette en la librería Malpaso de Barcelona.

 

Leer más 0 comentarios

Entrevista a Annette Lavrijsen [CAT]

Annette Lavrijsen ha estat l'editora en cap de la revista Women's Health als Països Baixos. Ara és una periodista independent que escriu sobre salut, psicologia i natura.

 

Fa uns anys, va sentir a parlar sobre el Shinrin-Yoku, també conegut com "banys de bosc", l'art japonès contra l'estrès a través de la natura, i va decidir escriure el seu primer llibre al respecte.

 

Lince Ediciones l'ha traduït recentment al castellà i vaig poder conversar amb Annette a la llibreria Malpaso de Barcelona.

 

Leer más 0 comentarios

La princesa promesa

Títol: La princesa promesa

 

Autor: William Goldman

 

Traductora: Pat Aguiló

 

Editorial: Àtic dels Llibres

 

Any d’edició: 2018

 

Sinopsis: Aquest és el millor llibre del món. Hi ha mil raons per estimar-lo. Llegeix-lo i descobreix la teva.

 

De què tracta La princesa promesa? Bé, és una història d’espadatxins i de combats. Tracta d’amors veritables, d’odi immortal i de venjances despietades. En aquesta novel·la, hi apareixen alguns gegants, un munt de malvats i d’herois, cinc o sis dones belles, monstres bestials i altres d’amables, i moltes aventures, fugides i captures. Hi ha morts, mentides, veritat, miracles i fins i tot alguns petons.

 

Després de la mort del seu estimat Westley, la bella Buttercup es compromet amb en Humperdinck, un príncep malvat i mentider per evitar una guerra. Però, abans de les noces, una banda de mercenaris formada per l’Íñigo Montoya, el millor espadatxí del món; en Vizzini, l’home més intel·ligent del món; i el Fezzik, el més fort, segresta la jove, i un misteriós pirata reptarà els segrestadors per fer-se amb la princesa.

 

La princesa promesa ha meravellat tant joves com grans de diverses generacions, combinant fantasia, diversió, humor i intel·ligència amb una habilitat enlluernadora. Aquest és un dels grans clàssics de la literatura universal, un homenatge brillant a la novel·la d’aventures.   

 

«Encara recordo l’estona deliciosa que vaig passar llegint La princesa promesa de William Goldman a una biblioteca del nord de Londres […] De seguida vaig voler escriure precisament això: un conte de fades per a adults.»

Neil Gaiman

 

Leer más

Presentació de "La princesa promesa" a la llibreria El Gat Pelut

Leer más 0 comentarios

Amlepse

Títol: Amlepse

 

Autor: Robert Casajuana Dasca

 

Editorial: Amazon Kindle Publishing

 

Any d’edició: 2018

 

Sinopsis: RESPIRES. Obres els ulls. Estàs viva. Has despertat i no et reconeixes. No recordes res del que vas fer la nit anterior. El teu cos és un mar de suor. Però tot i així...Escoltes veus que xisclen quan no hi ha ningú a prop teu? Creus que pateixes visions estranyes? Quin és el límit de la línia que separa la realitat del somni? Alguna vegada has sentit que podies fer coses extraordinàries? Que podies, per exemple, encendre espelmes o apagar-les amb un simple toc dels dits? Sents sovint que pots parlar amb gent que no existeix? Tens por que algun dia els teus malsons esdevinguin la realitat més punyent?

 

La Candela es desperta enmig de suors i records esborrats. Què va fer, la nit anterior? Per què no pot recordar-ho? Algú li va dir alguna cosa molt important. Unes paraules que no li convenia oblidar. Però qui va ser? Recorda haver quedat amb les seves amigues, anar a prendre alguna cosa i....Poc més. Què va passar la nit anterior? Per què li dona la sensació que se li escapa la veritat de les mans?

 

Leer más 0 comentarios