Els llibres i jo


QUI ET VA TRANSMETRE LA PASSIÓ PER LA LECTURA?

 

Li dec moltes coses a la meva mare, i una d’elles és l’amor pels llibres. Em penso que mai li podré tornar la quantitat d’hores que va arribar a invertir en mi llegint juntes, fent viatges a la biblioteca i comprant contes. L’hora d’abans d’anar a dormir era veritablement màgica.

  

Amb el meu pare, però, les coses eren una mica diferents... S’adormia escoltant la seva pròpia veu! Quan em llegia Peter Pan rara vegada deixàvem enrere el Big Ben abans de que es posés a badallar!

 

què t'agrada llegir i per què?

 

 Una vegada em van fer aquesta pregunta i vaig contestar que “llegeixo per la mateixa raó que respiro”. Avui en dia ho segueixo pensant: la lectura s’ha convertit en una part de mi i llegir en un acte reflex que no tan sols em dóna vida sinó que també me’n treu amb la seva absència. Citant l’autor valencià Joan Fuster i Ortells “Els llibres no supleixen la vida, però la vida tampoc no supleix els llibres”. Llegeixo per expandir els meus horitzons i descobrir els mons secrets que s’amaguen més enllà, llegeixo per escapar-me del tràfec del dia a dia i tornar amb un somriure...

 

Respecte els meus gustos lectors, alhora de valorar bé un llibre -igual que la degustació d’un vi- em guio perquè primer de tot, faci bona pinta. Que els seus colors m’entrin pels ulls i prometin sorprendre’m. La procedència i l’anyada no m’importen gaire mentre que el seu contingut sigui fresc i original, amb notes molt variades d’aventura, misteri, humor, fantasia, ciència-ficció... De tant en tant, però, també m’agrada provar d’altres menes sempre i quan tinguin un regust dolç, emotiu o profund, però per sobre tot... Que em deixin amb ganes de més!


Llegeixo per expandir els meus horitzons i descobrir els mons secrets que s’amaguen més enllà, llegeixo per escapar-me del tràfec del dia a dia i tornar amb un somriure...