Setembre | Setiembre| September 2017


Tertúlia amb Núria Pradas – Primera part: amb el Club dels Experts

El dia 28 de setembre era un dia molt especial! No tan sols venia l'escriptora Núria Pradas a conversar a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels sobre la seva novel·la “La noia de la Biblioteca”, sinó que abans d’això va tenir l’amabilitat de dedicar-nos uns minuts de tertúlia als joves del Club dels Experts, sent aquesta la primera xerrada que feia després de l'estiu.

 

En primer lloc es va presentar i ens explicà els seus orígens, començant per la sort d’haver tingut un pare amb una gran biblioteca. El seu ensenyament escolar va estar marcat per l’omissió del Català i és per això que volgué estudiar Filologia Catalana.

 

Leer más

Cicle de conferències “El meu clàssic” – Maria Enrich “El llegat de Josep Romeu i Figueras: I us deixaré la fruita”

Leer más

El meu tercer dia a la Setmana del Llibre en Català 2017 – Part 1 (Presentació App Literapolis + Presentació “Biografies animals”)

Leer más

El meu segon dia a la Setmana del Llibre en Català 2017 + Presentació "Sèniors Poètics" + "La volta al Rock a 33 revolucions"

Leer más 0 comentarios

El meu primer dia a la Setmana del Llibre en Català 2017 – Part 2 + Presentació del llibre "Rutes literàries per Barcelona"

Després de passejar per tota l’avinguda i saludar a alguns editors, llibreters i fotògrafs que em fa molta il·lusió tornar a veure, poso el fre i aparco a l’escenari 1, on tot just està apunt de començar la presentació del llibre de la filòloga Maria Nunes, acompanyada del seu il·lustrador Josep M. Farré i moderada per la periodista Pilar Argudo (Punt de llibre, Cadena SER). 

 

La idea de les rutes literàries va començar gràcies als seus alumnes d’institut, a qui Nunes feia sortir de l’aula per veure escenaris dels clàssics que estudiaven. Fins i tot els va encarregar que creessin les seves pròpies rutes després de llegir i analitzar el llibre! A partir de llavors, més gent va començar a demanar-li que els fes de guia, i s’ha acabat convertint en tota una experta.

 

Leer más 0 comentarios

El meu primer dia a la Setmana del Llibre en Català 2017 – Part 1

Quan arribo a l’Avinguda de la Catedral, el cel està ben gris, però el sol té el petit detall de sortir a saludar un moment i picar-me l’ullet abans de tornar a desaparèixer entre els núvols. Per fi veig la fira de la Setmana del Llibre en Català i tinc la sensació que aquí les agulles dels rellotges no s’han mogut en tot aquest temps. Les casetes, els escenaris... tot és exactament igual que com ho recordava. L’únic que ha canviat són els llibres que mostren les casetes i els records fantàstics que he anat acumulant amb el temps. I avui estic llesta per recollir-ne de nous!

 

La primera parada que faig de bon matí (indispensable) és a la caseta de la Institució de les Lletres Catalanes, on el fòrum Què Llegeixes ens ha reunit a tots avui perquè quellegistes de totes les edats puguem trobar-nos fora del món virtual. I gaudir de les fabuloses postals de la Institució! Aquest any formen un preciós mosaic a les parets amb tota mena de cites literàries i colors... La caseta no podria fer més goig!

 

Leer más 0 comentarios

Crònica de la presentació de #novetatsedebé2017 per a Bloggers i Booktubers

Leer más 0 comentarios

La Mixa i Mundodisco - Una guia

Twitter @TerryandRob
Twitter @TerryandRob

El passat 25 d’agost, Rob Wilkins, l’ajudant personal de Terry Pratchett, va destruir el seu disc dur amb totes les novel·les que no havia pogut acabar d’escriure fent que una piconadora li pasés per sobre.

 

Els seus fans ja ens ho esperàvem, perquè sempre havia sigut l’última voluntat de Pratchett. Per això m’he decidit a escriure aquest article com a tribut a la seva obra publicada.

 

Si voleu descobrir la seva saga més famosa i saber més sobre la connexió que fa anys que hi tinc, aquí teniu una guia molt petita sobre el grandiós i fantàstic món de... Mundodisco! 

 

- Què és Mundodisco?

 

- Qui habita Mundodisco?

 

- Les subsèries principals

 

- Com vas començar a llegir Mundodisco?

 

- En quin ordre s'ha de llegir?

 

- I després?

 

- Altres adaptacions

 

- Per què l'hauria de llegir?

 

QUÈ ÉS MUNDODISCO?

 

Mundodisco és una saga de fantasia i humor traduïda a gairebé mig centenar d’idiomes (però malauradament no al català) i que ha venut 85 milions d’exemplars arreu del món. Els 41 llibres que la componen estan distribuïts en varies subsèries de diferents temàtiques (des de la policíaca a la més màgica) i per això és perfecta per a qualsevol lector. Les subsèries principals són la de les Bruixes, els Mags, la Mort i la Guàrdia.

 

Pratchett va començar a escriure la sèrie de Mundodisco per "divertir-se amb alguns clixés" de la literatura fantàstica, però els seus llibres van acabar analitzant i criticant-ho gairebé tot sobre la nostra societat: la religió, la noblesa, la política, els bancs, la cultura, la història, l'esport, i la humanitat en general.

 

El Mundodisco, com el seu nom indica, és un planeta pla i rodó que descansa sobre les espatlles de quatre enormes elefants, els quals es troben sobre la closca gegant de Gran A'Tuin, la tortuga espaial que nada a través de l'univers. Abans que us feu qualsevol comentari, deixeu-me que us digui que Mundodisco està basat en el mite hindú que explica com està format el nostre món.

 

Leer más 0 comentarios