Juny | Junio | june 2018


Crònica de la Llupolia Núm.14 <<Melosia>>

Just a temps per celebrar l’arribada imminent de l’estiu, el 18 de juny una pila d’amants de la poesia i la música ens vàrem retrobar a la Cervesera Artesana de Gràcia per assistir a la Llupolia núm. 14, que aquest mes ha girat al voltant de l’espectacle “Melosia”.

 

Curiosament, aquest cop l’organitzador de l’esdeveniment, Lluís Urpinell, venia sense el seu particular i extens discurs de presentació. <<Aquest espectacle que avui presentem, Melosia, jo no l’he vist, encara, i, doncs, poca cosa en puc dir>>, afirmà. <<Només us puc reproduir el que m’han dit els seus integrants, que és el següent: “El que escoltareu avui no és poesia ni música; tan sols melodia. El que escoltareu avui és “melosia”, una fusió de notes i mots que s’entrellacen i comparteixen la passió per la cultura”.>>

 

Abans d’això, però, Urpinell va anunciar una novetat... estrenàvem la primera <<PRE-LLUPOLIA>>! A diferència de la <<POST-LLUPOLIA>> que consisteix en obrir micròfons després del recital principal (la Llupolia), aquest cop ho vàrem fer a la inversa. La temàtica d’aquesta <<Pre-Llupolia núm. 1>> era la defensa aferrissada de la nit, i l’encarregada de recitar i vindicar la nocturnalitat fou Eulàlia Framismon.

 

Llavor sí, va arribar el moment de que els integrants de <<Melosia>> es presentessin: a la guitarra teníem Carlos Abelló, a qui li encanta experimentar amb diverses formes d’expressió i rodejar-se de gent creativa.

 

Enya Murphy era la veu solista, a qui li agrada escriure relats curts, tocar la guitarra i cantar <<ara que he descobert que com a mínim entono bé>>, segons ella ^.^

  

Leer más 0 comentarios

(Crònica) Afinitats compartides - Presentació dels àlbums dedicats a Joaquim Carbó i Antònia Vicens

Leer más 2 comentarios

Crònica entrega 22è Premi Protagonista Jove 2017-2018

El dia 6 de juny s’ha fet entrega del 22è Premi Protagonista Jove 2017-2018, en un fantàstic acte a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona.

 

Els guanyadors d’enguany han estat “Train Kids” (Categoria 13-14 anys. Pagès Editors) i “Aquí és on tot comença" (Categoria 15-16 anys. Fanbooks). Han recollit els guardons les editores Alba Besora i Patrizia Campanada, i en ambdós casos hem pogut escoltar algunes paraules de part dels autors.

 

 

En el cas de Dirk Reinhardt, (“Train Kids”), s’ha disculpat per no poder ser present, i ha afirmat que aquest és un premi molt especial (ja que “Jo escric pels joves”).  Per això ha donat les gràcies a tots els que ho han fet possible, sobretot a la traductora Montserrat Franquesa “perquè la seva traducció és essencialment mereixedora d’aquesta distinció”

 

Segons ell, “el valor dels joves protagonistes de la novel·la em va impressionar i els hi dedico el premi a ells. Imagineu que són aquí i han guanyat”. 

 

D’altra banda, Jennifer Niven ("Aquí és on tot comença") ha volgut fer-nos arribar paraules semblants, i ha titllat el Premi Protagonista Jove d’un “honor enorme”: “Aquest llibre és una carta d’amor als lectors, per dir-los com d’importants, necessaris i estimats que sou, i gràcies a aquest premi m’heu fet sentir el mateix.”

 

Després de l’entrega de diplomes als gairebé 250 joves jurats presents a l’acte, hem pogut escoltar els parlaments de Joan Portell (membre de la comissió d’experts), Anna Maria Macià (Presidenta del ClijCAT) i Joaquim Bejarano (Director de l’Àrea del Llibre Institut Català de les Empreses Culturals). Tots ells han recalcat la importància de la lectura.

 

Leer más 0 comentarios