JUNY | JUNIO | JUNE 2017


Cicle de conferències “El meu clàssic” – Oriol Pi de Cabanyes “Josep Palau i Fabre, home de lletres: de nàufrag a robinsó”

Leer más 0 comentarios

El Club dels Experts dóna la benvinguda a Roser Rosés

Roser Rosés (© Clàudia)
Roser Rosés (© Clàudia)

Després de mesos d’espera finalment la Roser Rosés (autora de “Trenes tallades. Memòries d’una nena de Rússia”)  ha visitat els il·lusionats membres del Club dels Experts de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels.

  

Un cop fetes les presentacions, Rosés ens agafa a tots desprevinguts: “Us puc encomanar una tasca?” pregunta, i davant de l’afirmativa general ens demana que ens anem pensat una paraula pel final que descrigui la xerrada i les seves vivències. 

 

Llavors sí, acompanyada d’una projecció, ens resum la seva Odissea pel món del 1938 al 1947: com la seva infantesa es va tallar quan va començar la Guerra Civil espanyola, com la seva família es va veure obligada a dormir a l’estació de metro de Rocafort quan els italians bombardejaven la ciutat cada tres hores, i com llavors els seus pares van decidir enviar a la petita Roser lluny de la guerra fins a Rússia amb una colònia de nens refugiats espanyols. “Anàvem amb la il·lusió de torna a casa en uns mesos” assegurava la nostra convidada. Però els mesos van anar passant un darrere l’altre, i els estralls de la Segon Guerra Mundial van impedir que la Roser tornés a Barcelona fins nou anys després, amb un total de 12.000km a l’esquena només de fugides i evacuacions.

 

Leer más 0 comentarios

Juguem al Joc de la Fàbrica dels Llibres!

El Joc de la Fàbrica dels Llibres és un trivial sobre llibres infantils i juvenils que està de gira per les Biblioteques de Catalunya. L’última parada del trivial literari (creat per la Xarxa de Biblioteques de Catalunya) ha estat la Biblioteca Ramon Fernandez Jurado de Castelldefels, i el Club dels 15 i el Club dels Experts ens hem unit per jugar-hi plegats! Ens hem repartit per equips: l’equip de les bruixes, el dels extraterrestres, els pirates, els cavallers, les metgesses i les pallasses... Petits i grans han encertat un pila de preguntes i tots hem sortit guanyant perquè ens ho hem passat molt i molt bé!

 

A més a més, hem rebut de regal un increïble passaport de lectura del Club Gènius per apuntar les nostres lectures durant l’estiu i no perdre’ns quan naveguem per l’Ocèa Índex, arribem a la costa de l’Aventura, ens endinsem a les Mines del Senderi i arribem a Ciutat Xerrameca entre d’altres destinacions fantàstiques!

 

Lectors viatgers, quina serà la vostra propera destinació? Ens llegim a les Biblioteques! ;-)

  

Mx

Leer más 0 comentarios