MARÇ | MARZO | MARCH 2020


El teu gust (presentació/homenatge a Isabel-Clara Simó)

"El teu gust" la darrera novel·la de Isabel-Clara Simó (1943-2020)
"El teu gust" la darrera novel·la de Isabel-Clara Simó (1943-2020)

Ahir dia 10 de març, edicions Bromera va organitzar una presentació amb cor d’homenatge a Isabel-Clara Simó. Aquest mes s’ha publicat la seva darrera novel·la, i Gonçal López-Pampló (director literari de Bromera), Vicent Partal (director de VilaWeb) i Maru de Montserrat (agent literària de Simó) en van parlar a l’Espai Francesca Bonnemaison.

 

L’acte va intercalar emotives actuacions de VerdCel, que interpretà cançons, entre d’altres, de Raimon i Ovidi Montllor (justament el dia en que se’n va anar de “vacances”, ja fa 25 anys).

 

Tan el cantant Alfons Olmo com els tres ponents havien conegut personalment a Isabel-Clara Simó, i ho van fer palès durant l’acte, compartint tendres i divertides anècdotes dels anys al seu costat.

 

“En persona era un espectacle” reia Vicent Partal. “Tot i que podia semblar frívola per la seva naturalitat, era extraordinàriament profunda. Aquest llibre combina les seves dos facetes” De fet, Partal assegurava que “Al llibre hi ha molt de la Isabel disfressat. Mentre llegia tenia ganes de dir-li, perquè encara no m’havia fet a la idea que no hi és”

 

“Sí, ella volia que diguéssim que la novel·la té elements autobiogràfics. Crec que el va concebre com un adéu” afirmà Gonçal López Pampló.

 

Durant l’homenatge va quedar demostrat que Isabel-Clara Simó era una dona fidel a la llengua catalana: es va posar al servei de les persones perquè a través de les seves obres poguessin descobrir la llengua. D’altra banda, part de la seva feina era obrir camí a les dones.

 

Per a Maru de Montserrat, la lectura del llibre va ser terapèutica: “et fa sentir molt orgullosa de ser dona, per totes les crítiques i reflexions que fa. Era com si m’estigués parlant ella, des de l’amor a la cultura, sense ínfules ni victimisme. Una novel·la que et deixa amb molt bon gust”

 

Read More 0 Comments