Març 2017


Crònica de la presentació de “Trenes tallades” a Ona Llibres

Read More 0 Comments

Cicle de conferències “El meu clàssic” - Oriol Ponsatí-Murlà “Prudenci Bertrana: l’urbanita bàrbar”

Read More 0 Comments

Les Corts en femení - Cicle de conferències "Conèixer Les Corts"

El cicle de conferències i itineraris “Conèixer Les Corts” va començar el passat dia 9 de març a la Biblioteca Can Rosés amb la xerrada “Les Corts en femení” a càrrec de Laura Molinos de l’Associació Conèixer Història

  

Abans de començar, Molinos ens parlà de les diverses teories sobre l’origen del dia de la dona, com ara la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l'incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York, el dia 25 de març de 1911, una indústria tèxtil on van morir 142 obreres que l'any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals. Sigui com sigui, les dones també van jugar un paper molt important a Barcelona i més concretament a llocs de Les Corts que massa sovint passen desapercebuts.

  

Read More 0 Comments

La facció Booktuber arriba al festival YOMO!

Read More 2 Comments

Crònica de l'acte institucional de l'Any Bertrana 2017

El Departament de Cultura ha decretat el 2017 com l’Any Bertrana, doncs fa 150 i 125 anys respectivament del naixement de dos autors cabdals: Prudenci i Aurora Bertrana, pare i filla respectivament. És per això que el passat 1 de març va tenir lloc a la sala Sant Jordi del Palau de la Generalitat l’acte institucional per donar el tret de sortida oficialment, encara que tal com assenyalava l’Honorable Conseller de Cultura, Santi Vila: “Ja portem un trimestre molt intens de commemoracions”. 

 

Aquest any doncs, serà el moment idoni per revisitar l’obra d’”un dels millors personatges de la literatura catalana del segle XX” i una oportunitat per homenatjar a l’hora institucions com les de Girona. “No es pensin que vull ensabonar el president” afegí el Conseller entre els riures dels assistents. Segons ell, Girona s’ha anat modernitzant com tantes altres localitats i “ja no és aquella ciutat <<trista, llòbrega, medieval, on els gestos són porucs i les veus hipòcrites>> com deia Prudenci Bertrana”. 

 

A continuació, durant el discurs del Dr. Oriol Ponsatí-Murlà (comissari de l’Any Bertrana) el públic va conèixer en detall les personalitats oposades de pare i filla: “Ella estava tocada per la febre de l’aventura, mentre que ell no va anar més enllà de Perpinyà” però ambdós compartiren l’amor per la natura i els llocs verges de prejudicis i hipocresia.

 

Read More 0 Comments