L'hora màgica de Bindi Books i Cossetània

El 15 de setembre Bindi Books i Cossetània van organitzar una trobada presencial amb el prescriptors literaris que els hi hem donat suport a través de les nostres xarxes socials. En el cas de Bindi Books, no ens havíem pogut reunir en persona des de la seva fundació (poc abans de l’inici de la pandèmia) així que la presentació de les novetats de setembre va ser l’ocasió ideal per fer-ho realitat!

 

Ens reunírem al bar Mescladís del Cercle Artístic de Sant Lluc, i rodejades de quadres i llibres amb història, l’equip de Bindi Books ens posà al dia del seu catàleg editorial. A més, va convidar a alguns dels artífex de les obres en qüestió: l’escriptor Oriol Canosa, i les il·lustradores Mercè Galí i Sònia González (Cuchu).

 

Canosa i Cuchu signen “La vaga de les granotes”, el nou títol de la col·lecció Punt: «una història divertida i sensible que ens convida a no resignar-nos i lluitar per millorar el nostre entorn». (Edat recomanada: +8)

 

Segons Canosa, el seu objectiu era explicar què són les vagues als més petits i ajudar-los a entendre les situacions actuals. Segons ell, s’ho va passar molt bé afegint paral·lelismes amb la nostra realitat, com ara els lemes de les pancartes que enarboren els animals protagonistes. Cuchu assegurava que aquesta idea va arribar un cop la història ja estava gairebé acabada i que no donava a l’abast a dibuixar pancartes. 

 

Canosa també va destacar la feina de documentació sobre granotes i ecosistemes que havia dut a terme per fer que la història resultés versemblant (proporcions, hàbitats…).

 

Qui també ens sap un niu sobre fauna és l’escriptora xilena Paulina Jara, autora de “Nèixer” que publica Cossetània. Es tracta d’un híbrid entre poema, àlbum i llibre divulgatiu il·lustrat per Mercè Galí, i ens arriba en català gràcies a la traducció de Pep Molist.

 

Segons Galí, de petita volia ser veterinària, i il·lustrar aquests llibre va ser com retrobar la fascinació que sentia pels animals quan era petita. A través d’una vintena de poemes, Jara explica les peculiaritats de la gestació i naixement de tota mena de criatures d’arreu del món, des de les més conegudes (com el dofí o la girafa) fins a les més peculiars (el pop de set braços, la salamandra alpina o la manta gegant). Un llibre que no té edat, i que us sorprendrà segur! (Edat recomanada: +8)

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Mixa (@mixa_ql)


 

De la mà de Bernat Oliveres i Mar Valldeoriola arriba un homenatge a la figura d’Arcadi Oliveres: “L’Arcadi al país de les oliveres”. Es va presentar a la Setmana del Llibre en Català amb molt d’èxit, i els exemplars es van esgotar tres vegades! Però qui era Arcadi Oliveres? Segons l’equip de Bindi Books, un savi contemporani: economista anticapitalista, filòsof, pacifista i defensor dels drets socials. A través d’aquest àlbum il·lustrat l’acompanyem en un dia de la seva apretada agenda per entendre els valors que divulgava. El llibre és dur, realista (amb dades súper contrastades) però neix del convenciment de l’editorial que els infants tenen el dret a saber què està passant el món. Només entenent-ho es podran convertir en ciutadans crítics. (Edat recomanada: +10)

 

Sembla que a l’octubre i al novembre també s’acosten publicacions interessants, així que no us perdeu cap novetat seguint la plataforma La Finestra Lectora. I moltes gràcies a Bindi Books i Cossetània per una vetllada màgica ;-D

 

Mx




Write a comment

Comments: 0