Món humà

Títol: Món humà

 

Autors: Amanda Wood i Mike Jolley

 

Il·lustrador: Andrés Lozano

 

Traductora: Anna Llisterri

 

Editorial: Flamboyant

 

Any d’edició: 2018

 

Sinopsis: Després de Món natural, en el qual es desplegaven les meravelles de la naturalesa amb il·lustracions del multipremiat Owen Davey, Amanda Wood i Mike Jolley tornen a delectar-nos amb un nou títol de la sèrie L’arbre de curiositats. A Món humà explorarem el món antic i el món medieval a través d’un compendi de fascinants episodis de la història de la humanitat. Com van evolucionar els primers humans? On es van trobar les primeres ciutats del món? Qui va comerciar en la Ruta de la Seda? Les làmines il·lustrades per Andrés Lozano ens aniran desvetllant les respostes a aquestes i d’altres preguntes.

 

ressenya

L’editorial Flamboyant s’està preparant per editar unes novetats d’allò més interessats de cara a aquesta tardor, però abans de que comenci aquesta nova temporada, volia aprofitar per posar en relleu un dels espectaculars àlbums il·lustrats que formen part del seu catàleg.

 

Avui us recomano el primer títol de la col·lecció d’àlbums il·lustrats “l’Arbre de les Curiositats”, escrit per Amanda Wood i Mike Jolley, il·lustrat per Andrés Lozano i traduït al català per Anna Llisterri. segons les seves biografies, Wood i Jolley fa més de vint anys que treballen junts creant tota mena de llibres il·lustrats, i han guanyat diversos premis. Lozano, d’altra banda, és un il·lustrador madrileny que actualment viu a Londres i entre les seves inspiracions inclou la natura, l’arquitectura, els còmics francobelgues i el cinema negre.

 

 

Lozano ha il·lustrat un total de 60 làmines que conformen aquest compendi visual de meravelles de la història de la humanitat. Tal i com diu la introducció... “A mesura que els humans sabem més i més coses del nostre passat, el nostre futur esdevé encara més difícil de predir. Les darreres dècades han vist com l’home arribava a la Lluna i el naixement d’Internet. Qui sap quins apassionants avenços i invencions ens esperen en els anys que han de venir? Emprèn la teva aventura amb aquest llibre, i imagina’t com la curiositat podria canviar el nostre món com mai ho ha fet abans.”

 

A diferència d’altres enciclopèdies visuals, aquesta està organitzada d’una manera molt peculiar. En primer lloc, cadascuna de les fitxes forma part d’una categoria: “història de la humanitat” (amb una fletxa vermella) “l’art i la cultura” (amb una fletxa blava) i “ciència, comerç i tecnologia” (amb una fletxa groga). 

 

Com bé s’explica al principi, hi ha moltes maners de llegir aquest llibre. Podeu començar pel principi i seguir avançar en el temps (o viceversa), obrir el llibre a l’atzar i descobrir quelcom inesperat, o guiar-te per les fletxes. Estan dissenyades per indicar al lector el número de la fitxa que pot consultar a continuació si vol descobrir més coses sobre el que acaba de llegir.

 

Així doncs, després de la lectura sobre la breu història de embarcacions, el llibre ens anima a fer un salt endavant i descobrir l’era de l’exploració. O després de conèixer la breu història dels llibres, podem tornar enrere i saber més sobre els orígens de l’escriptura. Sigui quina sigui la ruta que escolliu cada vegada, el llibre us portarà per un nou i sorprenent camí.

 

Per no perdre’s en el laberint del temps, trobareu una de les coses que més m’agrada de “Món humà”: tres punters, cadascun té un dels colors de les diferents categories, i són d’allò més útils per ajudar-nos a no perdre el rumb i reprendre la nostra exploració en qualsevol moment.

 

Algunes de les categories del compendi també són sorprenents... Trobareu làmines que parlen sobre la història de l’entreteniment arreu del món o la importància de la sal (sabíeu que els legionaris romans cobraven una paga en sal, el salarium, i aquest és l’origen de la paraula salari?)

  

 

A més a més, absolutament totes les imatges han estat dibuixades per Andrés Lozano. Des de representacions de manuscrits medievals, mapes o joies... Les seves il·lustracions són una barreja de caricatures infantils amb un traç precís i detallista.

 

Tot en aquest llibre invita a la curiositat i el coneixement, i fins i tot les solapes de l’àlbum es poden desplegar per convertir-se en un pòster prou espectacular sobre la vida al món antic i al món medieval.

 

I si us quedeu amb ganes de més, no dubteu a descobrir “Arbre de curiositats. Món natural”, també editat per Flamboyant. Aquest estiu, aprofiteu per viatjar arreu del temps i l’espai amb “Món humà” i sacieu la vostra curiositat.

 

MxEscribir comentario

Comentarios: 0