Exposició "Francesc Caudet i la novel·la popular"


El passat mes de febrer vaig visitar per primera vegada la biblioteca La Bòbila de l’Hospitalet, la més sanguinària de tota Barcelona. Per què? Doncs perquè està especialitzada en novel·la negra! Des de pel·lícules, llibres de cuina, obres de psicologia criminal, còmics, novel·les en altres idiomes i més! Però el motiu pel qual vaig anar aquell dia en concret va ser l’exposició “Francesc Caudet i la novel·la popular”, un recorregut per l’obra d’aquest autor.

 

No el coneixeu? Potser us sonin alguns dels seus pseudònims (Frank Caudett, Hyle Brown o Montana Blake) que va fer servir per publicar més d’un miler de títols de novel·la popular, policíaca, de l’oest, de ciència ficció i de terror. Eren títols curts i per a totes les butxaques que apropaven la lectura d'aquests gèneres a tothom.

 

Francisco Caudet Yarza (1939-2018)
Francisco Caudet Yarza (1939-2018)

Sembla que des de petit ja va manifestar la seva inclinació per la literatura i a l’edat de 26 anys va publicar la seva primera novel·la sobre l'FBI titulada "Enigma", amb l'editorial Rollán (Madrid).

 

El 1967 va passar a treballar per l'Editorial Bruguera, que li va publicar en els següents anys més de 400 títols amb els seudònims Frankie Cauyarz, Ariel Sinclair, Winston McNeal, Kyle Brown, Michael Bannister o Montana Blake. Va treballar també amb altres editorials: Edimat, Libsa, Planeta i Ediciones Obelisco i darrerament amb l'editorial sudamericana Multieditors de Promociones, S.L.

 

Si voleu saber-ne més visiteu “L’Hospitalet escriu” i doneu un cop d’ull a totes les novel·les de Francesc Caudet disponibles a les biblioteques...


Write a comment

Comments: 0