Crida 123 - «MUNTANYA» - L'Ötzi

3.300 aC

 

Ja gairebé havia aconseguit preparar tot el que necessitava per marxar. Amb cura, va embolicar les brases de la foguera en farcells de fulla d’auró i les ficà dins un cilindre d’escorça de bedoll. Finalment, va tancar la seva motxilla i deixà anar un gruny de dolor i ràbia. La profunda ferida al dors de la mà li donaria problemes. 

 

***

 

2014 dC

 

-Aquí Horn, digui?

 

-És vostè el comissari Alexander Horn, de la policia de Munic?

 

-Jo mateix.

 

-Truco per saber si investiga casos... arxivats.

 

-Així és.

 

-Doncs tinc el cas més antic de tots per oferir-li.

 

***

 

3.300 aC

 

L’home que veia al seu davant tenia cara de pocs amics. Front arrugat, ulls marrons i petits, cabells llargs fins a les espatlles... Era força gran, però es mantenia en forma, i si hagués somrigut, el reflex del llac del glaciar li hauria mostrat dues rengleres de dents gairebé perfectes. Sense mirar enrere, continuà pujant. El peu de la vall començava a quedar força lluny i les muntanyes el retrobaven amb els braços oberts.

 

***

 

2014 dC

 

-Senyoreta, com ha dit que es deia?

 

-Oh, perdoni’m comissari Horn, sóc l’Angelika Fleckinger, directora del Museu d’Arqueologia del Tirol del Sud. Voldria que conegués a l’Ötzi.

 

***

 

3.300 aC

 

Havia trobat el lloc perfecte per acampar en un barranc protegit al coll de la muntanya i tot just acabava de donar l’última queixalada al seu àpat. Havia gaudit de carn de cabra salvatge fumada, pa d’espelta i formatge acompanyat d’unes fulles de falguera. Al seu costat reposava la destral de coure, el carcaix de cérvol amb una dotzena de fletxes i l’estilitzat bastó que en mitja jornada de feina es convertiria en un arc. Malauradament acabà sent un trist esbós, perquè justament llavors... va passar.

 

***

 

2014 dC

 

-Creiem que l’Ötzi és la víctima d’homicidi més ben conservada del món.

 

-Pel que explica, millor que moltes de les que jo he vist. Qui va descobrir el cos?

 

-Un parell d’alpinistes prop dels Alps d’Ötztal l’any 1991.

 

***

 

3.300 aC

 

Primer va notar l’impacte sota l’espatlla i després el dolor. A trenta metres, l’arquer va fer mitja volta i començà el descens, satisfet.

 

***

 

2014 dC

 

-Què me’n diu? El cos i les pertinences d’aquest home del gel són un niu de pistes.

 

-Angelika... sap que no podré trobar l’assassí, oi?

 

-Això vol dir que accepta el cas?

 

Mx


Escribir comentario

Comentarios: 0