Els viatges de Marco Polo i el seu milió d’històries

Títol: Els viatges de Marco Polo i el seu milió d’històries

 

Autor: Michael J. Rosen

 

Il·lustradora: Maria Cristina Pritelli

 

Traductora: Núria Sales i Rovira

 

Editorial: Símbol Editors

 

Sinopsis: Marco Polo va néixer a Venècia en el sí d’una família de comerciants. Als 17 anys, s'embarcà en un viatge de 3 anys i mig i més de 9000 km cap a la Cort de l’Emperador K. Khan. L’emperador va enviar en Marco a missions especials cap a cultures remotes que ni ell mateix coneixia. A la tornada, en Marco va obsequiar el Khan explicant-li històries de tot el que havia vist, durant 17 anys seguits.

 

Ressenya

“Com recordem la història? Què hi ha de realitat i de mentida en el que expliquem?” resa la sinopsis. Aquest conte, a més d’entretenir-nos, fa que ens parem a pensar com tergiversem la història i quin punt de veritat tenen les llegendes. Hi ha tantes maneres de descriure la realitat com de veure-la, i és increïble com amb les paraules podem fer semblar màgics els fenòmens més peculiars. Al capdavall, no importa el que expliquem, sinó com ho expliquem!

 

Il·lustracions de Maria Cristina Pritelli
Il·lustracions de Maria Cristina Pritelli

A més a més, per algú que desconeix altres cultures i civilitzacions, tot allò que escolti d’elles els semblarà estrany i increïble. Això és el que ens demostren els diàlegs entre un escrivà i vailet de Venècia  que no es cansa d’escoltar les històries de Marco Polo. M’ha sorprès gratament que el conte estigués format exclusivament per les seves converses, li dona dinamisme.

 

En aquesta relació “mestre i deixeble” l’escrivent introdueix frases sàvies en les seves explicacions, i intenta convèncer al noiet perquè obri la ment i es plantegi noves perspectives:

 

p.18 “Oh, però els meus records no seran exactes! La galleda de la memòria sempre té algun forat, encara que sembli ben plena.”

 

p. 17 “[...] és impossible que hi hagi un milió d’històries... encara que cada dia li’n portés una de nova i el viatge d’en Polo hagués durat cent anys! Com pots saber que són veritat?

 

-No ho puc saber, però me les puc creure. Creure fa que les coses siguin veritat.”

 

Tant a l’inici com al final del conte trobareu explicacions una mica més detallades sobre les aventures d’aquest famós comerciant. I a cada una de les amples pàgines us acompanyaran les suggeridores il·lustracions de Maria Cristina Pritelli, amb la paleta de colors d’una posta de sol en un bosc.

 

Acabo la ressenya amb l’últim bon consell de l’anònim escrivent...

 

p.31 “Així què... cap més història?

 

-Sí, més històries! Les teves! Cada pregunta comença un viatge. Ara Marco Polo pots ser tu.”

 

Doneu la volta al món sense moure-us de lloc i deixeu volar la vostra imaginació! Aprendreu i descobrireu algunes de les meravelles més exòtiques de la història... Paraula de Mixa!

 

Mx


Escribir comentario

Comentarios: 0