El meu primer dia a la Setmana del Llibre en Català 2018


La Setmana a primera hora del matí
La Setmana a primera hora del matí

Ahir es va inaugurar oficialment la 36a edició de la Setmana del Llibre en Català, i avui l’he pogut visitar ben d’hora. Tant d’hora de fet, que les parades encara no havien obert!

 

Per sort, mentre la Setmana anava cobrant vida, he assistit a la trobada “Lectures en ruta. Tret de sortida”, sobre la qual us en parlaré en un altre post tan aviat com pugui. Només us diré que aquest projecte que avui comença promet experiències emocionants i molt interessants!

 

Però tornant a la Setmana, malgrat no haver-hi passat gaire estona, he vist un munt de cares conegudes. 

 

M’ha fet molta il·lusió saludar a la presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, Montse Ayats (que també ha vingut a la trobada), tornar a veure la Maria Sempere (de la petita però potent editorial Les Hores), l’Aniol Rafel (de la consolidada Edicions del Periscopi), abraçar en Jaume Torrent i en Ramon Moreno (de la meva apreciada Edicions Cal·lígraf), donar dos petons a la Paula Jarrín de la Llibreria Al·lots i trobar-me, entre d’altres, a l’escriptora lleidatana Montse Sanjuan (que acaba de publicar el tercer llibre sobre la sergent Anna Grimm).

 

En resum, ha sigut una primera incursió intensa però més que gratificant, i ja tinc ganes de tornar demà a les 11:30h a la trobada de Quellegistes al mòdul 63 de la Institució de les Lletres Catalanes (de la qual avui no m’he pogut resistir d’agafar unes quantes postals fantàstiques). A més a més de Quellegistes, vindran joves lectors d’arreu, i farem un bookcrossing. És a dir, intercanviarem llibres embolicats i segur que ens endurem més d’una sorpresa... Paraula de Mixa!

 

Mx

 

Fotos de @LaSetmana