Crònica entrega 22è Premi Protagonista Jove 2017-2018

El dia 6 de juny s’ha fet entrega del 22è Premi Protagonista Jove 2017-2018, en un fantàstic acte a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona.

 

Els guanyadors d’enguany han estat “Train Kids” (Categoria 13-14 anys. Pagès Editors) i “Aquí és on tot comença" (Categoria 15-16 anys. Fanbooks). Han recollit els guardons les editores Alba Besora i Patrizia Campanada, i en ambdós casos hem pogut escoltar algunes paraules de part dels autors.

 

 

En el cas de Dirk Reinhardt, (“Train Kids”), s’ha disculpat per no poder ser present, i ha afirmat que aquest és un premi molt especial (ja que “Jo escric pels joves”).  Per això ha donat les gràcies a tots els que ho han fet possible, sobretot a la traductora Montserrat Franquesa “perquè la seva traducció és essencialment mereixedora d’aquesta distinció”

 

Segons ell, “el valor dels joves protagonistes de la novel·la em va impressionar i els hi dedico el premi a ells. Imagineu que són aquí i han guanyat”. 

 

D’altra banda, Jennifer Niven ("Aquí és on tot comença") ha volgut fer-nos arribar paraules semblants, i ha titllat el Premi Protagonista Jove d’un “honor enorme”: “Aquest llibre és una carta d’amor als lectors, per dir-los com d’importants, necessaris i estimats que sou, i gràcies a aquest premi m’heu fet sentir el mateix.”

 

Després de l’entrega de diplomes als gairebé 250 joves jurats presents a l’acte, hem pogut escoltar els parlaments de Joan Portell (membre de la comissió d’experts), Anna Maria Macià (Presidenta del ClijCAT) i Joaquim Bejarano (Director de l’Àrea del Llibre Institut Català de les Empreses Culturals). Tots ells han recalcat la importància de la lectura.

 

 

De fet, de la mà de Joan Portell hem analitzat un peculiar anunci de TV on s’amaguen diverses obres d’art universals. Segons Portell a l’escola no només s’ensenya a llegir, sinó a fer-ho en profunditat.

 

 

A més a més, s’ha donat oficialment el tret de sortida a les inscripcions pel Premi Protagonista Jove 2018-2019 i hem pogut fer un cop d’ull als llibres proposat per la comissió d’experts... i fan molt bona pinta! 

 

Per últim, de forma totalment inesperada, m’han "ensarronat" per cloure l’acte, amb aquestes paraules:

 

Felicitats a tots per un premi tan especial. Jo vaig obrir el meu blog i canal per compartir la meva passió per la lectura, i gràcies a vosaltres molts més joves podran arribar a llegir les joies guanyadores: per a mi no hi ha major recompensa que aconseguir encomanar aquesta passió!

 

Com diu el YouTuber més famós del món PewDiePie (i últimament una mica booktuber també) no ens recorden prou sovint com de divertit és llegir, i si no ho fem nosaltres mateixos, qui ho farà?

 

 

Mx


FINALISTES 23È PREMI PROTAGONISTA JOVE

2018-2019


CATEGORIA 13-14 ANYS


CATEGORIA 15-16 ANYSWrite a comment

Comments: 0