Fauna fantàstica del Fluvià

Títol: Fauna fantàstica del Fluvià

 

Autor: Carles McCragh

 

Il·lustrador: Dani Torrent

 

Editorial: Cal·lígraf

 

Any d’edició: 2017

 

Sinopsis: El Fluvià és un riu màgic, i això fa que al seu voltant hi visquin éssers que no es podrien donar en cap altre riu, terra o paratge d’aquest món. D’on li ve aquest delectable encantament, aquesta graciosa característica que el fa ser origen i niu de criatures tan fantàstiques com meravelloses? Segurament de la diversitat i bellesa del paisatge que l’envolta, que va des de les salvatges i frondoses muntanyes, boscos i valls de la Garrotxa, passant per la captivadora plana de l’Empordà, fins a la Mediterrània.

 

Els qui neguen, amb preteses raons, la seva existència, cap prova en poden aportar; són els qui també ens volen fer dubtar de l’existència de les fades i els elfs. Gent que no veu més enllà del seu nas. Els qui coneixem aquestes bestioles màgiques no tenim la culpa de que s’amaguin tan bé i que es facin invisibles als ulls de qui no vol creure-hi.

 

"Fauna fantàstica del Fluvià" és una obra per a petits i grans als qui la fantasia i el sentit de l'humor els ajuda a viure, caminant per un món imaginari.

 

Ressenya

"L'ànec-onda" Il·lustració de Dani Torrent
"L'ànec-onda" Il·lustració de Dani Torrent

Sou amants de la imaginació, la fantasia i la cultura popular? Doncs estigueu atents, perquè l’editorial Cal·lígraf acaba de publicar la versió a la catalana de “Bèsties fantàstiques i on trobar-les” escrit per J. K. Rowling.

 

"Fauna fantàstica del Fluvià" és un simpàtic recull de contes escrits per Carles McCragh  (i acompanyats per les acolorides il·lustracions de Dani Torrent) ens transporta a les rodalies del riu Fluvià, que com el seu títol indica està envoltat d’una fauna increïble desconeguda per molts! La Marejada, l’Ós Lladre, la Granoca i els Crancs de Sant Esteve entre tants d’altres!

 

Però, a diferència del llibret de J. K. Rowling, l’obra de Carles McCragh inclou també consells gastronòmics, és a dir, indicacions sobre com s’haurien de cuinar algunes de les criatures comestibles. Es nota que els catalans som gent pràctica i plena de recursos, encara que, si us he de ser sincera, em faria molta pena menjar-me alguns dels simpàtics i eixerits animalons mencionats per McCragh! 

 

D’altre banda, el nostre equivalent a en Newt Scamander (el famós investigador de criatures màgiques britànic) és un tal Felicià Masmelic, i com us podeu imaginar pel seu nom divertit, aquest llibre està replet d’humor i rondalles que us trauran unes quantes rialles (rodolí!)

 

El Fluvià i el pont de Besalú
El Fluvià i el pont de Besalú

Sincerament, no m’hauria imaginat mai que un lloc emblemàtic com Besalú estigués rodejat de tantes criatures fantàstiques, així que m’estic plantejament seriosament prendre mesures dràstiques quan vagi aquest any a la fira Liberis Liber! Em posaré collarets de tarongina, corones de gessamí, portaré un ròdol de flors de xeringuilla i em lligaré un mirall al cap per protegir-me d’algun Celnit, no perdré de vista els meus llibres ni un moment (no sigui que me’ls robi cap Lector luminosis!) i miraré de portar-li menjar a l’Ànec-onda, que amb el cor tan gran que té no s’atreveix a fer-li mal ni a una mosca! (I si no em torneu a veure, potser algun rosegador d’ossos haurà fet molt bé la seva feina!)

 

En fi, si esteu buscant un llibre curiós per llegir als vostres fills abans d’anar a dormir, o si voleu passar una estona entretinguda, llegiu la “Fauna fantàstica del Fluvià”, deixeu volar la vostra imaginació i animeu-vos a descobrir la fauna que de ben segur s'amaga al voltant de casa vostra! ^.^

 

MxWrite a comment

Comments: 0