Heka. Un viatge màgic a Egipte

Títol: Heka. Un viatge màgic a Egipte

 

Col·lecció: Bambú. Grans viatges 1

 

Autora: Núria Pradas i Andreu

 

Editorial:  Bambú

 

Any d’edició: 2010

 

Sinopsis: En Víctor té 12 anys i una vida d'allò més normal fins que, un dia, tota la seva realitat es veurà trasbalsada amb la troballa d'un escarabat verd que el transporta a l'Antic Egipte.

 

Allà coneixerà un nen temerari i arrauxat cridat a ser el nou faraó de les Dues Terres, Tutmosis, que l'arrossegarà a una sèrie de perilloses aventures.

 

Ressenya

El proper 28 de setembre l’escriptora Núria Pradas visitarà el Club dels Experts de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurador de Castelldefels i aquest estiu és el moment idoni per descobrir algunes obres de la seva extensa bibliografia. Per aquest motiu, el primer llibre seu que he llegit durant les vacances ha sigut “Heka. Un viatge màgic a Egipte”.

 

Com alguns ja sabeu, m’agraden les novel·les històriques, sobretot si estan enfocades al públic infantil/juvenil i estan ben documentades. A l’epíleg d’aquesta novel·la, Pradas ens explica que amb els anys ha anat sentint curiositat per la història i visita assíduament el Museu Egipci de Barcelona. No va dubtar en apuntar-se en un curs sobre la màgia de l’antic Egipte i mentre escoltava a la professora no va poder evitar pensar que de tot plegat en podia sortir una novel·la. I així va ser!

 

Núria Pradas
Núria Pradas

Personalment, crec que Pradas ho va aconseguir. Va crear una novel·la àgil, juvenil, divertida, intrigant i molt ben documentada. Es nota per tots els petits detalls que conté, les descripcions acurades i una pila de dades curioses que aprens gairebé sense adonar-te’n. Per no mencionar els pros i contres! El protagonista d’aquesta aventura, el Víctor, aviat se n’adona que no tot són flors i violes a l’antiguitat i no es talla ni un pel alhora de mencionar allò que no li fa gaire el pes com ara la mala il·luminació, els insectes, la calor, les olors o l’explotació infantil entre d’altres.

 

 A més a més, la meva edició compta amb un mapa desplegable molt xulo ple de dades i curiositats sobre Egipte i els personatges històrics que apareixen a la novel·la. Una lectura ideal per l’estiu i la resta de mesos de l’any! 

 

Sabeu el més curiós de tot? Des que vaig llegir al primer capítol que el Víctor és súper fan de l’Eragon, la Saphira, i els llibres de Christopher Paolini, vaig saber que ell i jo ens entendríem! ^.^ Paraula de...

Mixa


Per saber-ne més...

Un booktrailer divertit sobre "Heka"


Write a comment

Comments: 0